• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2019

14:06

AKO NE UĐEM U TOP 100 OVE SEZONE - KRAJ! Tipsarević: Ne želim sa 35 godina da idem po čelindžerima!

Tenis

AKO NE UĐEM U TOP 100 OVE SEZONE - KRAJ! Tipsarević: Ne želim sa 35 godina da idem po čelindžerima!

Podeli vest

Posle duge pauze zbog silnih povreda Janko Tipsarević se konačno vratio na teren, plan je da ove sezone uđe u top 100, a ako ne uspe najverovatnije će završiti karijeru

- U ovoj godini želim da uđem u Top 100, a ako to ne uspem veliko je pitanje da li ću nastaviti da igram. Ne vidim sebe da sa 35 ili 36 godina idem po čelindžerima. Ne želim da igram na tom nivou. Ako sam u prvih 100 i u glavnim turnirima grend slemova, probaću još koju godinu, ako nisam, posvetiću se svojoj porodici, teniskoj akademiji i možda trenerskom poslu, ako se ukaže izuzetna prilika - kazao je za Žurnal Janko  Tipsarević

Nekadašnji osmi igrač sveta nastupao je na turniru u Bangkoku i upisao prvu pobedu posle septembra 2017, a onda su usledili novi pehovi. Odustao je od  drugom turniru u istom gradu, a neće nastupati ni u Dubaiju, kako je planirao.

- Levo koleno ide gore-dole, u nekim danima je dobro, a tokom nekih mnogo boli. Ne mogu da kažem da sam 100 odsto zdrav, ali mogu da igram. Ono što je Rafael Nadal rekao je najbolji opis, prošlo je to vreme kada smo mogli da kažemo da smo skroz zdravi. Toga više nema. Ali iako je bol u desnoj nozi prisutan, mogu da igram sa njim. Uvek mislim da je najlakše odustati. Teniska karijera jako je kratka,  život je jako kratak da bi se odustajalo zbog bilo čega. Imaću toliko vremena, 30 i više godina, pre nego što odem u penziju, da radim mnoge druge stvari, ali imam još jednu, dve, tri, četiri ili pet godina da pokušavam da se vratim na teren. Tako sam i igrao tenis, gledao da se borim do poslednjeg poena. Lakše posle živiš sa samim sobom. Ako se predaš, lakše je u tom trenutku, ali se posle u sebi osećaš jadno ako nisi dao sve od sebe - poručuje Tipsarević.

Foto: reuters

 

Ni Janko nije oduševljen novim formatom Dejvis kupa.

- Katastrofalno je loš. Neće trajati više od dve godine. Sjajno je za igrače jer je više novca u igri, ali format nije dobar. Termin je loš, gube se zvezde, ali i drugi igrači. Pogledajte situaciju da neko na mastersu u Parizu izgubi prvo kolo i mora da čeka tri nedelje da bi možda igrao Dejvis kup. Ovim formatom se ubijaju lokalne zvezde. Da li bi naša publika ikada, osim u onih nekoliko godina Serbia Opena, mogla da gleda Novaka Đokovića i nas ostale da igramo u Beogradu, Nišu, Kraljevu... Možda u kvalifikacionoj rundi, ali to je ređe nego ranije. Jedino dobro je što se mečevi igraju u dva dobijena seta - smatra Janko.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija