• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2019

09:23

JANKO SE POKLONIO VELIKOM PRIJATELJU: Novak je NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!

Tenis

JANKO SE POKLONIO VELIKOM PRIJATELJU: Novak je NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!

Podeli vest

Novak Đoković i Janko Tipsarević su veliki prijatelji, pa popularni Tipsa priznaje da je pristrasan, ali ističe da je prvi teniser sveta zaslužio da bude najbolji teniser ikada

Jankov moto je "nastavi da kopaš", a kako kaže, prvi teniser sveta ga sjajno promoviše. Nekada osmi igra na ATP listi uveren je da će se sve Novakove žrtva isplatiti i da će biti najbolji igrač u istoriji belog sporta.

 

Znate svi za Novakov intervju kada je imao sedam godina i rekao da želi da bude broj 1. Ne radi se samo o tome šta je Novak rekao, vidite u njegovim očima, da želi da uradi sve da bude broj 1
Janko Tipsarević

- Iskreno, osećam da mogu nešto da kažem sa velikom dozom izvesnosti: ako uzmete u obzir sve top igrače, a pri tom ne pričam o Nadalu na šljaci, kada su svi na svom vrhuncu i igraju najboljji tenis. Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena. Imate izvesne početne tačke i rekorde, koje očigledno treba prevazići. Verujem da ako bude zdrav, jer ima samo 31 godinu da će da ih obori - nema dilemu Janko ko zaslužuje titulu najboljeg na svetu.

Novak ima 32 mastersa, jedan manje od Nadala, a 15 grend slem titula, 17 ima Španac, a rekorder sa 20 je Federer. Prošle godine u ovo vreme Novak se oporavljao od operacije lakta, poražen je na startu Majamija od Benoa Pera, tada je imao tri poraza u nizu, prvi put od 2007. godine. Ali, briljirao je u drugom delu sezone, ima tri vezana grend slema, trijumfovao je u Sinsinatiju, jednom mastersu koji mu je nedostajao. 

Foto: tanjug

Janko Tipsarević i Novak Đoković

Jankov moto je "nastavi da kopaš". I zaista, Tipsa je jedan od najvećih boraca belog sporta. Vratio se na teren posle sedam operacija, pobedio na nekom ATP turnriu nakon 570 dana.
Ipak, kaže da Đoković savršen primer istrajnosti. Podsećanja radi, prošle sezone Novak je početkom Vimbldona bio van TOP 20 samo četiri meseca kasnije seo je na tron.

- Imate ljude kako što je Novak Đoković, koji ne moraju da se uče kako ispravno da razmišljaju. Znate svi za Novakov intervju kada je imao sedam godina i rekao da želi da bude broj 1. Ne radi se samo o tome šta je Novak rekao, vidite u njegovim očima, da želi da uradi sve da bude broj 1. On je jedan od mojih najboljih prijatelja, i količina žrtve koju podnosi zbog tenisa je neverovatna. Apsolutno zaslužuje da bude makar u jednom momentu najbolji svih vremena.

Foto: USA Today

 

Sam Janko je poslednjih godina prošao kroz pakao zbog povreda .

- Povreda mi se dogodila kada sam bio na vrhuncu. Tada sam imao tumor na levoj peti. Uradili smo operaciju, pa se on opet vratio i morali smo opet da uradimo isto. Posle toga, usledile su povrede kolena, kao posledica toga što sam trpeo veće opterećenje na desnoj nozi u pokušaju da zaštitim levo stopalo. Uradili smo dve operacije desnog kolena, i kad sam se vratio na mesto oko 50, stradale su mi obe prepone. Tri operacije sam morao da prođem, dve na levoj i jednom na desnoj preponi. I evo me sad ovde gde sam, nameravam da idem dalje. Bio je ovo ekstremno izazovan izazov za mene i moju porodicu.

Priznao je da je čak razmišljao i o završetku karijere.

- Postojala su dva straha. Prvi je bio kada mi je doktor posle druge operacije tumora rekao da će morati da odstrane gotovo sto odsto dela pete. Da je bilo tako, ne bih mogao ništa da radim, a kamoli da igram tenis. Drugi put sam se uplašio posle druge operacije prepona, da se desilo da i treći put povredim isto mesto, ne bi bilo šanse više da zaigram. Uz istrajnost i taj moto koji imamo i mojoj akademiji, "keep diging", dogodilo se da se ipak vratim takmičenju - kazao je Tipsarević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija