• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2019

00:36 >> 23:05

(VIDEO) MUK U MAJAMIJU, KRAJ ZA NOVAKA! Đoković krenuo kao furija pa stao, Agut u četvrtfinalu!

Tenis

(VIDEO) MUK U MAJAMIJU, KRAJ ZA NOVAKA! Đoković krenuo kao furija pa stao, Agut u četvrtfinalu!

Podeli vest

Novak Đoković takmičenje na mastersu u Majamiju završio je u osmini finala pošto je poražen od Roberta Bautiste Aguta sa 1:6, 7:5, 6:3

Prvi teniser sveta otvorio je meč kao furija, delovalo je da će ekspresno završiti posao, ali Španac se nije predao bez žestoke borbe. Uporni Agut eliminisao je šestostrukog šampiona prestižnog masters turnira posle preokreta.

Novak je dobio prvi set sa pola snage, za samo 32 minuta. U drugom je Bautista Agut podigao nivo igre, ali je Novak uspeo da odbije nalet Španca, potom je usledila pauza zbog kiše koja je više prijala Agutu. Podigao je nivo igre, uspeo da dođe do drugog seta, a potom i slomi otpor Novaka u odlučujućem trećem delu igre. 

 

 

Prvi set rešio je ekspresno Nole. Agut je bio totalno van ritma, nije znao šta ga je snašlo. Novak je brzinski napravio tri brejka i posle samo 32 minuta igre dobio prvi set sa  6:1 sa pola snage. Delovalo je da će lako do trijumfa, ali...Krenula su kola nizbrdo.

Foto: USA Today

 

U nastavku je Agut opustio ruku, nije više imao šta da izgubi. Uspeo je i da oduzme servis gem prvom teniseru sveta i povede sa 2:1. Ali, pregrmeo je Nole brzo krizne momente. Potom je zbog pljuska  meč prekinut pri vođstvu Aguta 5:4. Novak se vratio, osvojio svoj servis gem, ali je onda srljao iz greške u grešku, to je Španac kažnjavao, dobio set sa 7:5 i izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Odlučujući set bolje je počeo Španac, koji je napravio brejk i poveo 3:1. Ali, već u narednom gemu Nole je uzvratio ribrejkom i vratio set na početak. Međutim, opet je naš as prvi poklekao. Nije išlo, pa nije. Španac je poveo 4:2, pa 5:2 i nakon dva sata i 32 minuta igre iskoristio prvu meč loptu za veliku pobedu. 

Bautista Agut će se za plasman u polufinale boriti sa Džonom Iznerom, koji je savladao Kajla Edmunda sa 2:0 u setovima.

 

 

TOK MEČA 

Treći set

GEM, SET I MEČ! Poraz Đokovića, Agut ide dalje.

Dobro je, Novak osvaja svoj servis gem i smanjuje rezultat na 5:3.

Odlično sada servira Agut, potvrdio je brejk i vodi sa 5:2. Novak servira za opstanak u meču.

Novi brejk, treći u nizu, pravi ga Španac. Đoković je opet poklekao na svoj servis gem i Agut sada vodi 4:2.

 

 

 

Nole pravi brejk. Paradom je Agut pokušao da spreči brejk loptu, ali je završio na terenu. Novak je to iskoristio da poentira, a onda prišao da vidi da li je sa njegovim rivalom sve u redu. Prvi teniser sveta smanjuje rezultat na 2:3.

Španac pravi brejk i vodi 3:1. Poveo je 40:0 na servis prvog tenisera sveta, Nole je spasao dve brejk lopte, ali ne i treću i sada je u ozbiljnom problemu.

Zaigrao je Đoković bolje, pritisnuo Aguta i odmah je to dalo rezultat, stekao je dve brejk lopte. Nažalost, obe je Španac spasao, a onda je Novak poslao loptu u mrežu i poklonio rivalu vođstvo od 2:1.

Agut otvara treći set, dobija gem na svoj servis bez mnogo problema. Đoković je uzvratio istom merom, pa je rezultat izjednačen - 1:1.

 

 

Drugi set

Pauza je prijala i Agutu. Igra mnogo agresivnije, pun je samopouzdanja i dolazi do brejk i set lopte. Uspeo je ipak Novak da se spase, ali je onda poslao loptu u aut i poklonio Špancu novu set loptu. Ovog puta Agut je koristi, dobija set 7:5 i dolazi do izjednačenja u setovima - 1:1.

Imao je Nole brejk loptu, ali je onda propustio sjajnu šansu da oduzme servis Agutu. Čak 24 udarca je trajao poen na brejk loptu Đokovića, koji je na kraju lopticu poslao u mrežu. Španac dobija gem i opet vodi 6:5.

Đoković servira! Prijala je pauza prvom teniseru sveta, koji ekspresno osvaja servis gem. Novo izjednačenje u setu - 5:5.

Kiša je stala, igrači su se vratili na teren. Sledi zagrevanje od pet minuta.

 

 

Njima kiša ne smeta.

 

 

 

Kiša u Majamiju! Prekinut je meč posle sat i po vremena. Đoković i Agut napustili su teren. NOvak je trebalo da servira. 

 

 

Siguran Agut, još jednom bez mnogo problema dobija svoj servis gem i vodi 5:4.

Nekoliko grešaka Aguta, pa Đoković lagano osvaja ovaj gem za novo izjednačenje - 4:4.

Šalje veoma teške udarce Španac, ali i greši. Imao je prvi teniser sveta prednost od 30:15, poništio je to Agut, ali je Srbin ipak došao do brejk šanse, koju nije iskoristio. Agut je i ovog puta sačuvao svoj servis i vodi 4:3.

Imao je Đoković 40:15 na svoj servis, ali je dozvolio Agutu da dođe do izjednačenja. Na sreću ne i do novog brejka, opet je izjednačeno - 3:3.

Agut prvi put u meču osvaja gem bez izgubljenog poena i ponovo vodi 3:2. Ali, nema brejk prednosti. 

Sjajno igra sada Novak, mada je na startu gema gubio 0:30. Još jednom je podigao navijače na noge, dobio gem i izjednačio na 2:2.

 

 

Imao je Đoković tri brejk lopte, vodio 40:15, mogao je odmah da uzvrati ribrejkom, ali Agut je ipak sačuvao svoj servis gem i vodi prvi put u meču sa 2:1.

"Pustio je ruku" Agut, podigao je nivo igre i to mu je donelo dve brejk šanse. Koristi prvu, uzvraća ribrejkom i izjednačuje na 1:1.
 

 

Sjajan gem! Nekoliko vrunskih poena Đokovića videli smo na startu drugog seta, drop šot sa osnovne linije, pa splajs u servis polje, prošetao je Aguta koji  je na kraju završio na zadnjici. Navijači su uživali, a Đoković opet prvi pravi brejk i vodi 1:0. 

Prvi set

 

 

Dobija prvi teniser sveta sa pola snage prvi set posle 32 minuta! Iskoristio je Novak treću set loptu i dobio set sa 6:1.

Mogao je Đoković da osvoji set sa nulom, imao brejk i set šansu, ali je Agut ovog puta uspeo da se spasi, osvoji počasni gem i smanjio rezultat na 5:1.

Agut je poveo 30:15 na servis prvog igrača sveta, ali je Novak strpljivom igrom prvo izjednačio rezultat, a potom sa dva sjajna poena potvrdio brejk i sada vodi 5:0.

Španac ne liči na sebe. Srlja iz greške u grešku, Novak je poveo 40:15 na servis rivala i prvu brejk loptu u gemu pretvorio u vođstvo od 4:0 posle samo 14 minuta igre.

Malo se duže trajao ovaj servis gem na Novakov servis, trudio se Agut, ali nije to bilo dovoljno. Bez problema je prvi teniser sveta potvrdio brejk i vodi 3:0.

 

 

Bravo! Brejk odmah pravi prvi teniser sveta i to sa nulom. Agut je prvo napravio duplu servis grešku, a tačku na gem stavio tako što je poslao lopticu u aut. Vodi Novak 2:0.

Sjajan početak Đokovića, odličan servis i prvi gem dobija uz samo jedan izgubljen poen. Vodi 1:0.

 

 

- Ako pobedi Španca, Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Džonom Iznerom koji je eliminisao Kajla Edmunda 7:6, 7:6.Amerikanac inače brani trofej osvojen prošle godine.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikada

pre 5 godina

Ovakva igra, poraz, a bilo ih je i ranije, nikada se nisu desavali, recimo Rodzeru i Rafi, koje navijacki ne volim, ali ovakav nedostatak motiva, svetski, trenutni broj 1 ne sme da dozvoli. Miskim da ce zbog ivajvih stcari, na kraju karijere ostati u sence ove dvojice, oa i jos nejih tenisera. Samo neka vodi zenu da ga bodri, kada se vidi na video bime, pa kao "Ajde ljubavi" nema da brine, samo klizi, naravno, na dole.

KOLE

pre 5 godina

Očekivano , imajuči u vudu predhodni meč. Toliko od svetskog broja 1. Čovek je bez emocija i motiva, sve je izgustirao. Biće to , na žalost , vratolomni pad Novaka. Vreme je da se povuče časno, jer je bez MOTIVA.

Elvis

pre 5 godina

Njegov najveći problem je što previše vremena provodi na slikanju za fejs, instagram, tviter... samo se slika da bi se dokazao kako je on kul momak i roditelj. Šta obične ljude zanima kakav si roditelj? Bitno da te tvoja deca vole i da znaju kakav si otac! Ti si i super otac i super čovek, ljudi u Srbiji to znaju, batali fotografije jer se zapadnjacima nikad nećeš svideti bez obzira na tvoje objave na društvenim mrežama, ti si za njih uvek broj 3, zauvek! A Srbija je uz tebe! Ne dozvoli da te popularnost omete i da odustaneš od cilja - NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!

sloba

pre 5 godina

Pod hitno da se javi nas dragi Nole Psihijatru izgleda, dosta umorno i bolesno!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija