• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Marjanović

02.04.2019

11:23

POTCENJUJU ME JER SAM IZ SRBIJE! Kecmanović prolazi kroz velike muke jer dolazi iz male zemlje!

Tenis

POTCENJUJU ME JER SAM IZ SRBIJE! Kecmanović prolazi kroz velike muke jer dolazi iz male zemlje!

Podeli vest

Potcenjuju me u teniskom svetu zato što sam iz Srbije, kaže za Informer srpski teniser Miomir Kecmanović (19)

Mladi as objašnjava da sličan problem imaju svi igrači iz malih država.

Kecmanović je nedavno na mastersu u Indijan Velsu prolaskom u četvrtfinale dokazao da je spreman za velika dela. Ipak, javnost vidi uglavnom ono najbolje, dok za svaku pobedu teniseri prođu trnovit put koji uključuje naporan rad i odricanje.

Volim Mesija i Ronaldinja

* Koja su vaša interesovanja mimo tenisa?

- Volim NBA ligu, a što se tiče fudbala Barselonu. Omiljeni fudbaleri su mi Lionel Mesi i Ronaldo. Dosta čitam, slušam muziku, idem na koncerte... Kad god sam u prilici, uživam u partijama golfa koje opuštaju i telo i mozak.

* Novaka Đokovića su često potcenjivali jer je iz Srbije. Da li ste vi nekada to osetili na svojoj koži?

- Da, tako je to za sve koji su iz malih država. Nije tu stvar da me neko ne voli jer sam iz određene države. U pitanju je čist biznis i gleda se samo koliko im se isplatiš. Najveća takmičenja se igraju u najbogatijim gradovima. Ako dolaziš iz male zemlje, čak i ako ostvaruješ vrhunske rezultate, nisi podoban za velika tržišta. Ljudima koji rukovode svetskim tenisom posao prave igrači iz ekonomski moćnih zemalja. Zato su oni u centru pažnje, na njima je fokus, od termina za trening do samog meča. Sve je komercijalizovano.

NOVAK SUVERENO VLADA! Đoković počeo 245. nedelju na tronu, plasman karijere Miomira Kecmanovića!

* Da li ste zbog toga ili nekog drugog razloga razmišljali da napustite tenis?

- Baviti se sportom veoma je naporno, stresno i iziskuje veliku žrtvu. Mnogi kažu da smo mi teniseri savremeni gladijatori. Nekad mi dođe da dignem ruke, ali se brzo rešim takvih misli.

Najlepše je u Beogradu

* Šta vam najviše nedostaje iz Srbije u Americi?

- Porodica pre svega, prijatelji, hrana, atmosfera, bezbrižnost... Kod kuće je uvek najlepše. Sve velelepne destinacije su fascinantne, ali rodni dom je jedan i nakon svetskog sjaja i raskoši uvek je najlepše prošetati Beogradom. Ja sam otišao u Ameriku mnogo mlad. Veliki je to stres odvojiti se od kuće, roditelja, škole, drugova... Svakako da su mi nedostajali trenuci koje su preživeli moji vršnjaci.

* Kada i zašto ste počeli da trenirate baš tenis?

- Prvi sport u kome sam se okušao bio je tekvondo, ali sa šest godina počeo sam da igram tenis. Dvostruki prvak države do 12 godina postao sam 2010. i to je bio trenutak kada sam sebi rekao da je tenis moj životni poziv.

* Roditelji su vam doktori, odakle želja za sportom, a ne, na primer, medicinom?

- Nijednog trenutka nisu postavili pitanje oko mog angažmana u tenisu. Uvek su bili uz mene i bez njih ne bi ni bilo mene, najboljeg juniora sveta 2016. Svako od nas je rođen za nešto, ja sam za tenis.

* Imate li nekog idola?

- Uzor mi je bio i ostao moj otac. Roditelji mi ne govore kroz šta su sve prošli da bih ja uspeo, ali ja osećam da su žrtve bile enormne. Tenis je veoma skup sport. Ni kada sam proveo godinu dana kao prvi junior sveta nisam imao sponzore, niko nije stao iza mene osim mojih roditelja. Dok su moju vršnjaci i najveći rivali imali i do 12 sponzora.

OVO JE VIŠI NIVO, TREBA DOSTA RADA, NAPORA...Kecmanović: Teško je među profesionalcima!

* Osim roditeljskih saveta, pamtite li neke savete i kolega?

- Nedavno mi je Rodžer Federer rekao: "Uživaj u životu. Kada si mlad, uvek misliš da nešto treba da se desi preko noći, ali samo uživaj. Voleo bih da sam tvojih godina kako bih mogao da uradim sve ovo ponovo." Od tada mi ove rečenice konstantno prolaze kroz glavu.
 


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 4 godine

Upravo, zbog toga moras biti jak i rusiti svakoga reketom. Dokazi isto kao sto i Nole dokazuje koliki je Srbin. Samo napred, uzdignute glave.

Smrad

pre 4 godine

Šta mu zemljak ne pomogne. Ah, da, on je Crnogorac.

Alo Požega

pre 4 godine

Alo, Ronaldo i Ronaldinjo su dve različite osobe. Informišite sebar mslo.

Nesa

pre 4 godine

Moj ti je savet da probudis srpski inat i da guras. Pusti to sto Rodzer prica. Lako je njemu. Zaonati se i kad su protiv tebe tada budi naj uporniji. U zivotu ne ljubi naj lepsi, nego naj uporniji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija