• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2019

14:17

ŠTETA, ĐERE POVEO PA SE RASPAO! Hrvat Čilić posle preokreta eliminisao Lasla!

Tenis

ŠTETA, ĐERE POVEO PA SE RASPAO! Hrvat Čilić posle preokreta eliminisao Lasla!

Podeli vest

Laslo Đere dobio je prvi set protiv Marina Čilića, koji je ipak posle preokreta pobedio srpskog tenisa sa 4:6, 6:3, 6:2 u osmini finala mastersa u Madridu

Posle Huana Martina Del Potra, osmog tenisera sveta, srpski teniser bio je nadomak eliminacije i 11. igrača na ATP listi Marina Čilića, ali Hrvat nije dozvolio novu senzaciju u Madridu. U borbi za polufinale Marin Čilić čeka pobednika duela između Novaka Đokovića i Žeremija Šardija.

Sjajno je Laslo otvorio meč, servis ga je odlično služio, bez problema je dobio prvi set, u drugom vodio 2:0 i imao četiri šanse za novi brejk. Ali, onda je stao. Marin do tog momenta nije imao nijednu brejk loptu u meču, a onda je ubacio u šestu brzinu. Izdominirao u nastavku meča i nakon preokreta došao do pobede i četvrtfinala.

Foto: Reuters

 

Laslo je prvi set rešio za 44 minuta. Već u petom gemu je Marin bio na mukama, Đere je stekao dve brejk lopte. Uspeo je Čilić da se odbrani, ali ne isto da ponovi u devetom gemu. Srpski teniser je dominantno došao do brejka, bez izgubljenog gema, poveo je sa 5:4, a potom na svoj servis gem stavio tačku na set - 6:4.

U istom ritmu je Laslo otvorio drugi set. Ekspresno napravio brejk, koji je potom potvrdio, a onda poveo 3:1. Čilić je bio sve nervozniji, češće grešio, a šteta što to Đere nije iskoristio već u trećem gemu. Imao je Laslo prednost od 40:15, potom četiri šanse da napravio još jedan brejk i verovatno reši meč.

Foto: Reuters

 

SJAJNI ĐERE SRUŠIO OSMOG IGRAČA SVETA! Srbin preko Delpa do trećeg kola Madrida!

Ipak, Marin se odbranio, zaustavio srpskog asa koji je bio u naletu, potom vezao pet gemova i dobio set sa 6:3. Laslo nije ličio na sebe, pa je Hrvat vezao dva brejka, jedan bez izgubljenog poena, i furiozno došao do seta i izjednačenja u meču. 

Laslo nije uspeo da se vrati na nivo iz prvog seta. Čilić je u odlučujućem delu igre vezao dva brejka, poveo 4:1 i ispostavilo se rešio meč koji je dobio sa 2:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija