• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

15.05.2019

12:14

(VIDEO) NE MRZIM NOVAKA, NITI SAM GA IKADA MRZEO! Vilander se pravdao pred Srbima!

Tenis

(VIDEO) NE MRZIM NOVAKA, NITI SAM GA IKADA MRZEO! Vilander se pravdao pred Srbima!

Podeli vest

Siguran sam da Đoković može da osvoji 20 ili više grend slemova i tako pretekne trenutnog rekordera Rodžera Federera, kaže bivši prvi igrač sveta Mats Vilander i poručuje da ne mrzi srpskog asa

Novak Đoković igraće još tri ili četiri godine i verujem da će osvojiti barem 20 grend slem titula i tako preteći Rodžera Federera, kaže bivši švedski teniser Mats Vilander (54)! On smatra da će srpski as, koji trenutno ima 15 trofeja sa najvećih svetskih turnira, time potvrditi da je najbolji igrač svih vremena.

Pljušte pohvale

Novaka nikad nisam mrzeo, samo sam pričao ono što sam osećao, a kada igra dobro, ne može mu niko ništa
Mats Vilander

Nole bez mane

Nekadašnji svetski broj jedan nije uvek bio omiljen u Srbiji jer je stalno upućivao kritike na Đokovićev račun. Vilander trenutno boravi u Beogradu, gde radi sa mladim nadama srpskog tenisa, a za Novaka ima samo reči hvale.

- Siguran sam da Novak Đoković može da osvoji 20 grend slemova i tako prestigne Rodžera Federera. Od Švajcarca očekujem još jedan ili dva trofeja, a verujem i da Nadal neće osvojiti više od tri grend slem titule. Novak će u naredne četiri godine odigrati još 15 ili 16 grend slemova i osvojiće najmanje pet. A mogao bi da osvoji i polovinu od tih 16 i definitivno postane najbolji svih vremena. Trenutno nije, ali on je kao video-igrica, kao zid, nema rupa u njegovoj igri. Ne smeta mu nijedan stil protivnika, i kada igra dobro, boljeg nema - jasan je Vilander.

NOVAK ŠOKIRAN, ALI NIJE OSTAO BEZ TEKSTA! Sraman potez Italijana, evo šta su uradili zbog Rodžera!

(FOTO) VILANDER ŠOKIRAN ZBOG NOVAKA! Šveđanin objasnio zašto je Đoković najbolji na svetu!

 


Vlasnik sedam grend slem titula i 33 ATP trofeja tvrdi da nikada nije mrzeo Novaka, kako to mnogi u Srbiji smatraju, već da je samo pričao šta je osećao i mislio.

- Ja Novaka ne mrzim, niti sam ga ikada mrzeo. Pričao sam samo šta sam mislio, a opet - i on je postao još bolji u međuvremenu. Dešavalo se da kažem da će Novak osvojiti, na primer, Ju-Es open, pa osvoji Federer. I obrnuto. To je sve samo moje mišljenje, nekad i nisam bio u pravu. Nisam kladioničar, gledam igru - tvrdi Vilander.

Nole je favorit u Parizu, nije bio u krizi

Novak Đoković je prošle nedelje osvojio masters u Madridu nakon ranih eliminacija u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu. Ipak, Vilander smatra da to nije bila kriza.

- Ne mislim da je Novak bio u krizi samo zbog toga što je gubio mečeve. Đokovića trenutno posmatram kao nekog ko je posvećen grend slemovima. Nije lako biti fokusiran sve to vreme. Definitivno je favorit na Rolan Garosu - jasan je Šveđanin.

Upitan koga voli najviše od velike trojke koju čine Novak, Federer i Rafael Nadal, Vilander je imao zanimljivo objašnjenje.

- Mene samo zanima dobar tenis. Ako igraju Nadal i Novak na šljaci, više volim da pobedi Đoković, jer će biti bolji tenis. Ali kad igraju na tvrdoj podlozi, onda navijam za Nadala - kaže Vilander.

Zabrinut za budućnost

Šveđanin je, osim sa Novakom, upoznat i sa karijerama ostalih srpskih tenisera koji su briljirali ove sezone.

- Siguran sam da je Novak dosta uticao na sve to, jer onda i ostali srpski teniseri od njega vide da i oni mogu do uspeha i da nije nemoguće - dodaje Šveđanin.

Uprkos brojnim sjajnim mladim igračima, Vilander je i dalje zabrinut za budućnost tenisa.

- Ima kvalitetnih mladih igrača, ali sumnjam da ćemo ponovo imati ovakvu trojku kao što su Đoković, Federer i Nadal. Nikad ne izgledaju umorno, osvajali su turnire na svim podlogama - zaključuje Vilander.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija