• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2019

19:37

KOD NJEGA NEMA GREŠKE! Novak silno nahvalio Aguta, evo zbog čega je Španac nezgodan!

Tenis

KOD NJEGA NEMA GREŠKE! Novak silno nahvalio Aguta, evo zbog čega je Španac nezgodan!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lepim rečima je najavio duel protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, protiv kojeg će u petak igrati u polufinalu Vimbldona

Španac je dva puta ove sezone pobedio Novaka, što je dovoljan razlog za oprez i pohvalu od strane srpskog tenisera na račun rivala.

- Pobeda koju je ostvario u Majamiju će mu poslužiti da podigne samopouzdanje i da veruje kako može da ponovi taj uspeh. On je nezgodan igrač, pre svega zbog njegovog stila igre i mog stila igre. Rekao bi da mi je nezgodno da igram protiv njega, pogotovo kad uđe u onu zonu da malo greši. To je verovatno njegova najveća prednost. On greške svede na minimum, ne pravi neiznuđene greške. Tom svojom konstantnošću uspeo je i mene da pobedi. U poslednjih nekoliko godina je jedan od najkonstantnijih igrača, stalno je u 15 ili 20 na svetu. Jedan je od onih igrača koje morate pobedite, neće vam dati lak poen. Znam šta me očekuje, vrlo dobro poznajem njegovu igru, mislim da nikad nismo igrali na travi. Biće to prvenac i u tom smislu - rekao je Đoković u najavi meča.

NOVAKOV PORAZ BI BIO IZNENAĐENJE VEKA! Vilander prognozirao u koliko setova Đoković dobija Aguta!

Novak nije krio da mu je Agutov plasman u polufinale bio iznenađenje s obzirom na rezultate koje 30-godišnji Španac postiže na grend slem turnirima.

Sigurno da je iznenađenje što je dogurao tako daleko s obzirom da mu je ovo prvo polufinale Grend slema. Ovo je podloga koja prilično odgovara njegovoj igri. Dosta ravno udara i sa bekhend i sa forhend strane, spreman je fizički, dobro se kreće, mentalno je vrlo čvrst, stabilan, smiren i zna kako da se nosi sa pritiskom i igranjem na Centralnom terenu protiv najboljih igrača na svetu. Zrelo pristupa mečevima, imamo vrlo lep odnos van terena, jako se poštujemo. Siguran sam da će biti veliki izazov i za mene i za njega. Biće bitno dobro da se spremim i nadam se najboljoj mogućoj egzekuciji - naveo je srpski as i dodao:

Nezgodno je igrati na bilo kojoj podlozi protiv njega. Pogotovo na podlozi gde loptica niže odskače, to mu odgovara. Napredovao je i sa bekhend strane koja mu je slabija od forhenda. Forhend mu je čvrst, stabilan iz bilo koje pozicije na terenu, a mislim da više dobija i od servisa na ovoj podlozi. Nema ubitačan servis, ali je precizan i podloga mu pomaže da bude efikasniji i opasniji - rekao je Đoković.

PRVO SRBIN, PA FEDAL! Evo kad Nole igra polufinale Vimbldona!

Bez ozbira što se rekordi i dostignuća sa novim pobedama nameću, Đoković nije želeo da im pridaje veliki značaj.

Godi mi da se nastavljaju dobri rezultati i da na neki način nastavljam da pišem istoriju sporta u kom se takmičim. S druge strane ne vodim evidenciju, ne pratim do te mere da bih razmišljao o tome, u stilu, e sad mi je potrebno četvrtfinale da bih ušao u istoriju. Pažnju usmeravam na malo bitnije stvari, to je trofej ovde u Vimbldonu, nadam se da ću imati priliku da se borim za njega - zaključio je Đoković i priznao da i on oseća da je ove sezone trava nešto sporija nego što je to bio slučaj prethodnih godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija