• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2019

16:07

RODŽER PADA PRED NOVAKOM KADA SE OVO DESI! Srbin je posle prvog seta znao da će UNIŠTITI Federera!

Tenis

RODŽER PADA PRED NOVAKOM KADA SE OVO DESI! Srbin je posle prvog seta znao da će UNIŠTITI Federera!

Podeli vest

Novak Đoković i Rodžer Federer odigrali su u finalu Vimbldona (3:2) sigurno jedan od najdramatičnijih teniskih mečeva, koji će se dugo prepričavati

Bio je to možda epski trenutak za "beli sport". Nole je bio na ivici ambisa, ali spasao je dve meč lopte i posle pet setova i pet sati igre domogao se petog trofeja na nazvaničnom prvenstvu sveta, 16. grend slema u karijeri. 

Istina, Federer je bio bolji tokom većeg dela susreta , imao je 15 osvojenih poena više, čak 40 vinera više i dve meč lopte na svoj servis, ali to nije bilo dovoljno. Novak je pokazao mentalnu snagu, dokazao je da nema konkurenciju, odbio je sve napade 37-godišnjeg Švajcarca i slavio u najluđem meču u istoriji Vimbldona. 

Nije se Novak dao, ni kada su svi mislili da je kraj. Posebno u petom setu u kojem je Srbin nastavio jednu zanimljivu tradiciju u dvobojima sa Federerom. Kad meč ode u pet setova, pobednik se zna. Novak je  slavio 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 i dokazao da je strpljiviji i bolji od Federera u igri živaca kad meč ode u pet setova. Do sada su odigrali 48 mečeva, četiri puta je dvoboj otišao u pet setova, a sva četiri je uzeo Novak.

Foto: Reuters

 

Prvi meč u pet setova  Federer i Đoković su igrali još 2010. godine na Ju Es openu i Novak je pobedio 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5 u polufinalu.

Sledeće godine na istom mestu gledali smo jedan od najspektakularnijih mečeva. Bilo je to epsko polufinale Ju Es opena 2011. Označilo je Đokovićev uspon i Federerov pad, a malo je nedostajalo da završi drugačije.

Do tog meča Federer je u međusobnim susretima vodio ubedljivo 15:9. U odlučujućem, petom setu vodio je 5:3, imao servis i 40:15.  Pre toga Federer je imao još veću prednost,  2:0 u setovima. Đoković se čudesno vratio na 2:2, ali je onda u petom setu neshvatljivo pao. Federer je imao sve, ogromnu prednost, servis i podršku publike, kao u Londonu u nedelju. Ali Đoković je i tada odbio da se preda i uradio je nešto što je sigurno promenilo istoriju tenisa.

Federer je servirao  ali je Đoković jako uzvratio forhendom koji je poput projektila proletio i doneo mu poen. Federer je opet servirao, usledila je razmena udaraca, Federerova greška i Đokovićevo izjednačenje, a potom i brejk za 5:4. I tada kreće Novakov uspon, a Federerov pad. Ne samo na meču, nego i u njihovim karijerama. 

 

 

Đoković je izjednačio na 5:5, opet brejknuo Federera i zatim na svoj servis trijumfalno okončao spektakularan preokret za finale US Opena, u kojem  pobeđuje Nadala. 

Treći takav meč u pet setova Srbin i Švajcarac odigrali su u finalu Vimbldona  2014. Đoković je tada slavio sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.  Četvrti smo  gledali u nedelju na Centralnom terenu a epilog je bio identičan.

Takođe, Kad Novak Rogeru uzme prvi set, pobjednik se zna.Novak kad dobije prvi set protiv Rodžera po pravilu pobeđuje. Ima samo jedan izuzetak Federer je ipak slavio u jednom takvom meču. Samo jednom od 19 odigranih mečeva. Što se nas tiče, kao i da nije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija