• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2019

16:15

OPAKA BOLEST JE BILA JAČA! Preminuo dvostruki osvajač Vimbldona

Tenis

OPAKA BOLEST JE BILA JAČA! Preminuo dvostruki osvajač Vimbldona

Podeli vest

Legendarni australijski teniser Piter Meknamara (64) preminuo je posle borbe sa rakom.

Meknamara je rođen 5. jula 1955. godine u Melburnu, a od 1974. do 1987. godine je bio na ATP turu, gde je osvojio 5 titula u singlu i došao svojevremeno do sedmog  mesta na listi.

Mnogo poznatiji bio je kao dubl igrač, gde je stekao status legende, pošto je tri puta osvajao Gren slem titule u parovima. Dva puta je podigao pehar Vimbldona (1980. i 1982. godine), a jednom Australijan opena (1979. godine). Ukupno je u dublu osvojio 19 titula i bio je svojevremeno 3. igrač sveta u konkurenciji parova.

Meknamara se i po završetku karijere zadržao u tenisu i ostvario se u ulozi trenera. Trenirao je Australijanca Marka Filipusisa, koji je svojevremeno igrao finale Vimbldona u singlu, kao i Grigora Dimitrova i Metjua Ebdene i Kineskinju Ćijang Veng.

Prema rečima porodičnog prijatelja, osim najuže familije niko nije znao za njegovu bolest, jer je on tako želeo. I pored opake bolesti, igrao je na egzibicionim turnirima i obavljao je trenerski posao, tako da niko nije ni slutio da postoji ikakav zdravstveni problem kod njega.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija