• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: B92

11.08.2019

20:10

NISAM USAMLJEN U BORBI ZA PRAVDU, TU JE ĐOKOVIĆ! Kanadski teniser pokazao veliko poštovanje prema Noletu!

Tenis

NISAM USAMLJEN U BORBI ZA PRAVDU, TU JE ĐOKOVIĆ! Kanadski teniser pokazao veliko poštovanje prema Noletu!

Podeli vest

Kanadski teniser Vasek Pospišil govorio je o svojoj borbi u ATP Savetu igrača gde ima veliku podršku našeg Novak Đokovića

Pospišil je jedan od igrača u pomenutom Savetu, a ovog puta je rekao kako igrači nemaju nikakvu moć da promene stvari u svoju korist.

ATP TRKA! Nole izgubio prvo mesto - Nadal uspeo da preskoči Đokovića!

- Ne možete ni da zamislite koliko je nejednakosti na ATP turu. Kada neko posmatra sa strane rekao bi da tu vlada demokatija, ali to je obična iluzija. Igrači nemaju nikakvu moć - kaže Pospišil.

On je rekao da je glavni cilj da se novac rasporedi ravnopravnije i da što je moguće više igrača može da živi od tenisa.

- U ovom sportu se obrću milijarde, ali samo oni iz Top 100 mogu da žive od toga. Zato sam rešio da se borim. Prosečna plata tenisera koji je od 51. do 100. mesta u 2018. godini je bila 583.235 dolara, i to bez taksi i poreza. Stalno putovanje, ipak, košta čitavo bogastvo. Još kada sa sobom povedete članove tima, trenera i fizioterapeuta., skupo je. Poređenja radi, u hokeju zarađuju i do šest miliona. A taj igrač ne plaća ništa, jer sve troškove snosi klub - kaže Kanađanin.

On je rekao i kako niko ne otkriva kakve su zarade turnira.

- Niko ne želi da govori o tim brojkama. Čine sve kako bi nas držali u magli. Ništa nije transparentno. Predložio sam čak i bojkot, štrajk. Predsednik ATP i advokati su pokušali da me zastraše. Ali kada sam video koliko su nervozni, znao sam da moramo nešto da uradimo. Zato sam sada u Savetu igrača - dodao je teniser.

- Problem je što su nama ruke vezane. Struktura ATP je takva. Pravila ATP su pisana pre 46 godina. Čini se da ni ne žele da se išta menja. Šta je rešenje? Da formiramo zajednicu. To je jedina šansa da se pokrenu pregovori. Ali opet, rekli su nam da ni to ne možemo jer smo samozaposleni. Na sreću, nisam sam jedini borac, tu je i Novak Đoković. Čak iako on ima mnogo obaveza, prvi je teniser sveta, želi da obori rekorde, da osvaja gren slemove. Ipak, stalno je na sastancima, koji traju i po sedam sati. Izuzetno ga poštujem. Malo je onih na vrhu koji bi bili spremni na tako nešto - zaključio je Pospišil.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija