• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S.M.

12.08.2019

07:15

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN SRPSKOG TENISERA! Novak lobira za Arape i Azijce zbog para!

Tenis

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN SRPSKOG TENISERA! Novak lobira za Arape i Azijce zbog para!

Podeli vest

Direktor Rodžers kupa Ežen Lapjer optužio je srpskog tenisera Novaka Đokovića da želi da premesti masters turnire na Bliski istok i u Aziju zbog većeg nagradnog fonda

 

Prvi teniser sveta Novak Đoković zapretio je da će lobirati da se masters turniri premeste na Bliski istok i u Aziju ako ne povećamo nagradni fond, kaže direktor Rodžers kupa Ežen Lapjer!

Demanti

Nije istina da tražim više novca za sebe, fokus je na tome da slabije rangirani igrači više zarađuju

Novak Đoković

 

BROJKA - 1.049.000 dolara zaradio je pobednik Rodžers kupa ove godine

Bez razumevanja

Kanadski turnir iz kategorije ATP masters 1.000 održavao se u Montrealu prošle nedelje. Novak Đoković je otkazao učešće zbog umora nakon osvajanja Vimbldona, ali je uprkos tome u centru pažnje jer ga je prozvao direktor turnira Ežen Lapjer!

- Ko može da izdrži povećanja svake godine? Novak Đoković je već rekao da, ako nismo u mogućnosti da povećavamo nagradni fond, on zna mesta gde bi to bilo moguće. On pre svega misli na Aziju i Bliski istok jer je poznato da u tim delovima sveta imućni ljudi ne žale novac kako bi privukli najveće sportske zvezde - kaže Lapjer.

On takođe zamera teniserima, na čelu sa Đokovićem, što ih ne zanimaju troškovi turnira, već samo dobitak.

- Saglasan sam da bi trebalo da predstavimo našu zaradu, pa ako ima rasta, da onda povećavamo i nagradni fond. Međutim, igrače zanima samo prihod, a troškove ne gledaju - dodaje Lapjer.
Savet igrača i direktori turnira iz ATP masters 1.000 kategorije već su se sastali uoči Vimbldona i ništa se nisu dogovorili. U narednim nedeljama slede novi sastanci, gde će suprotstavljene strane izneti predloge Upravnom odboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP). Ovo nije prvi put da je Novak na udaru jer traži veću zaradu, ali je srpski teniser jednom prilikom objasnio da stvari nisu takve kako ih mediji predstavljaju, već da se bori za slabije rangirane tenisere.
- Nije istina da tražim više novca za sebe i ostale tenisere iz vrha. Ono na šta smo u Savetu igrača fokusirani je jednaka raspodela novca. Želimo da izvesne sume dobijaju i teniseri koji turnire završavaju ranije. Uverenje je da samo prvih sto igrača može da živi od onoga što radi. To je nešto što pokušavamo da promenimo
- rekao je nedavno Novak.

Slede sastanci

Od pre nekoliko dana Savet igrača je jači za Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su već jednom bili deo ovog tela, pa su se povukli. Sad će igrače sa ATP liste predstavljati trojica najvećih tenisera svih vremena, a pored njih u Savetu su još Kevin Anderson, Džon Izner, Sem Kveri, Jen-Hsun Lu, Vasek Pospišil, Jirgen Melcer, Bruno Soareš i Kolin Daudsvel.
 

Đoković kreće u pohod na trofej

Masters turnir u Sinsinatiju, gde Novak Đoković brani titulu, trebalo je da počne kasno sinoć. Kao prvi nosilac, Novak je slobodan na startu turnira, a u drugom kolu sastaće se sa boljim iz duela Sem Kveri - Pjer-Igo Erber. Drugi reket Srbije Dušan Lajović sinoć je u prvom kolu trebalo da igra protiv Džona Iznera, dok će Laslu Đereu protivnik biti Dijego Švarcman.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anka Balkanka

pre 4 godine

Bravo Nole, bolje turniri da budu u Kini nego u zemljama koje su nas bombarodvale. Može i Japan,Rusija, Indija

Marcco

pre 4 godine

Pa u čemu je problem? Koliko para, toliko muzike. To nas je zapad naučio. Pa nije Monreal, Vimbldon pa da se šlepa na tradiciju i slavu.

svašta

pre 4 godine

Ulizivao se godinama organizatorima turnira ,gradovima u kojima se odigravaju,rivalima sa Tura ,a posebno publici ,međutim sve je bilo uzalud ,pa se sad sjetio slabije rangiranih tenisera.Ha ,ha ,ha...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija