• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2019

11:17

SRBI IZDOMINIRALI! Evrokup i Evroliga u znaku naših košarkaša (VIDEO)

Tenis

SRBI IZDOMINIRALI! Evrokup i Evroliga u znaku naših košarkaša (VIDEO)

Podeli vest

Podbacili su naši košarkaši na Svetskom prvenstvu u Kini, ali Srbi dominiraju u Evropi, a i u NBA će naš asi zasijati, nema sumnje

Vasilije Mici proglašen je MVP drugog kola EL, a specijalizovani košarkaši portal "Eurohoops" izabrao je najkorisnijeg igra?a kola, trenera kola i najbolju petorku.

Ne morate da pogađate, Srbi su pokupili sve nagrade. 

Epitet MVP poneo je plejmejker Efesa Vasilije Mici?. Odigrao je monstruoznu partiju protiv Albe i predvoido svoj tim do pobvede sa 23 poena, a podelio je 13 asistencija u pobedi posle produžetka nad Albom. 

STRAŠNA PARTIJA! Vasilije Micić MVP drugog kola Evrolige!

(VIDEO) EVROLIGA TOP 10! Tu je i Zvezdin Dobrić!

 

Što se tiče trenera kola, izdominirao j strčnjuak na klupi Crvene zvezde Milan Tomić. Crveno-beli su potpuno nadigrali turskog giganta Fenerbahče i došli do pobede u Beogradu rezultatom 68:56.

Nijedan tim ne?e biti siguran u 'Areni' ako treners srpskog predstavnika bude nastavio da ovako vodi svoju ekipu -  navodi se u tekstu pomenutog portala.

Što se prve petorke tiče, tu su mesto zaslužila dva srpska igrača. Pored Micića, na mestu centra našao se najbolji igrač Olimpijakosa, Nikola Milutinov. Bivši as Partizana je u pobedi nad Valensijom učestvovao sa 17 poena i 14 skokova.

Stefan Marković je ispisao istoriju Evrokupa. Prvi je košarkaš u istoriji Evrokupa koji je prebacio brojku od 500 asistencija. Plejmejker Virtusa iz Bolonje podelio je četiri uspešna dodavanja protiv Makabija iz Rišona i sada ima 503 asistencije.

Marković je veliki deo karijere proveo igrajući u Evrokupu i trenutno se nalazi na osmom mestu košarkaša sa najviše utakmice u drugom po rangu evropskom košarkaškom klupskom takmičenju.

(VIDEO) EVROLIGA: Mirotić slomio Zenit, Himki se mučio, ali savladao Baskoniju

POSLE FENERA! Perperoglu: Ovakva igra ključ za celu sezonu!

 

Za najkorisnijeg igrača drugog kola Evrokupa proglašen je košarkaš Partizana Rade Zagorac. 
On je u pobedi svog tima nad Tofašom 93:80 ostvario indeks korisnosti od čak 36 uz pomoć odlične statistike i igre na parketu. Zagorac je upisao 26 poena, pet skokova i po dve asistencije i ukradene lopte.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija