• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2019

16:17

DOKTOR NOLE SE PROŠETAO DO 34. MASTERSA U KARIJERI! Đoković razneo Šapovalova za peti trofej u Parizu! (VIDEO/FOTO)

Tenis

DOKTOR NOLE SE PROŠETAO DO 34. MASTERSA U KARIJERI! Đoković razneo Šapovalova za peti trofej u Parizu! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković peti put u karijeri je osvojio masters u Parizu pošto je u finalu samleo Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4 za 68 minuta igre


Titula u Parizu je Novakov 34. masters u 50. jubilarnom finalu. Takođe, ovo je našem teniseru 77. trofej u karijeri, a peti trofej u Parizu. Đoković je u Parizu prethodno trijumfovao 2009, pa 2013, 2014. i 2015. godine. Posle pobede u Bersiju Đoković se približio Rafaelu Nadalu, koji sada ima samo jednu masters titulu više. 

Nole je briljirao u finalu. Jeste malo lošije počeo turnur u Parizu, ali je Đoković najbolje sačuvao za kraj. Terorisao je Šapovalova od starta meča, pa Kanađanin nije imao rešenje za raspoloženog Srbina kome je sve polazilo za rukom, posebno servis. 

Novak je maestralno otvorio meč. Šapovalov se nije ni osvestio da igra finale, a već je bio u zaostatku. Nole je uzeo rivalu prvi servis gem, a potom munjevito potvrdio brejk prednosti, poveo 4:1 i za samo 29 minuta počistio 20-godišnjeg Kanađanija i dobio prvu set sa 6:3. 

U drugom setu se Šapovalov je u prvom gemu spasao brejk loptu a potom se držao do sedmog gema. Đokoviću je dosadilo da čeka, pritisnuo je Kanađanina, poveo 40:15 na njegov servis odmah iskoristio brejk priliku i poveo 4:3. Do kraja je srpski as rutinski sačuvao vođsvo i trijumfovao.

Foto: AP photo/tanjug

 

TOK MEČA

Drugi set

6:4 - Pobeda Đokovića posle 68 minuta igre 6:3, 6:4!

5:4 - Denis samo malo produžava meč. Sada Đoković servira za veliku pobedu u Parizu.

5:3 - Na 30:0 za Novaka, Šapovalov je iznenadio i uzvratio, došao je do prve brejk lopte u meču. Osujetio je Nole odmah tu šansu, a onda uzeo gem i povećao prednost. Denis servira za opstanak.

4:3 - Brejk! Slomio je Nole otpor mladog Kanađanina, poveo 40:15 na servis Šapovalova.Prvu brejk loptu je Nole iskoristio, stigao do prednosti i juri ka pobedi i novom trofeju.

3:3 - Pokušava Denis da pripreti Đokoviću, ali mu ne ide, prvi teniser sveta bez izgubljenog poena osvaja gem i ponovo egal u setu.

2:3 - Zahvaljujući dobrim servisima Šapovalov se drži u drugom setu. 

2:2 - Mogao je Nole da osvoji gem izgubljenog poena ali je napravio duplu. Ipak, rutinski poravnava rezultat.

Novakovi navijači.

 

 

1:2 - Čekamo brejk, jedan i drugi bez mnogo problema osvajaju svoje servis gemove u drugom setu.

1:1 - I prvi teniser sveta osvaja prvi gem u drugom setu za izjednačenje. Denis je od 40:0 na Novaka uspeo da malo pripreti i dođe do 40:30, ali to je bilo sve. I dalje je bez prilike za brejk.

0:1 - Đoković već u prvom gemu drugog seta dolazi do brejk prilike.Ipak, uspeo je Šapovalov da se izvuče iz problema i osvoji gem.

Foto: AP/Photo

 

 

 

 

Prvi set

6:3 - Samo 29 minuta bilo je potrebno Novaku da dobije prvi set protiv Denisa. Poslednji gem Srbin osvaja bez izgubljenog poena.

5:3 - Šapovalov dolazi do gema, ali Đoković servira za osvajanje seta.

 

 

5:2 - Nastavlja Srbin da teroriše Šapovalova, koji nema rešenje za raspoloženog Novaka. U narednom gemu Šapovalov će servirati za opstanak u setu.

4:2 - Šapovalov bez problema osvaja svoj servis gem.

4:1 - Dobio je Denis jedan atraktivan pose posle razmene na mreži, ali Novak bez problema osvaja gem i uvećava prednost.  Odlično srpski igrač servira.

3:1 - Bio je na mukama Šapovalov u ovom gemu, ali je na kraju ipak uspeo da prekine seriju srpskog tenisera. 

 

 

Marko i Đorđe su u Bersiju uz Novaka koji se bori za 34. masters trofej, a peti u Parizu.

3:0 - Forhend ne služi Kanađanina, Novak rutinski osvaja svoj servis gem i potvrđuje brejk.

2:0 - Brejk Srbina! Ekspresno sada je Nole na servis Šapovalova došao do 40:15 i dve brejk lopte.Kanađanin je spasao prvu, a potom je promašio forhend i Novak pravi BREJK!

1:0 - Maestralan početak Novaka, koji za dva minuta dobija gem bez izgubljenog poena.

Meč je počeo, servira Đoković!

 

 

 

 

 

 

Poslednje pripreme pred finale:

 

 

14.31 - Đoković je sve tri pobede protiv Kanađanina ostvario ove godine - na Australijan Openu, na mastersu u Rimu i nedavno u Šangaju.

14.27 - Denis Šapovalov i Novak Đoković igrali su tri puta i Srbin je odneo isto toliko pobeda, ne računajući egzibiciju u Londonu u junu, na kojoj je takođe slavio.

14.20 - Dobrodošlči na blog našeg sajta koji je posvećen finalu mastersa u Parizu u kom se sastaju Novak Đoković i Denis Šapovalov.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija