• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2020

13:32

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ MALO NERVIRAO NAVIJAČE! Štruf uzeo Novaku set, pa naljutio Srbina!

Tenis

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ MALO NERVIRAO NAVIJAČE! Štruf uzeo Novaku set, pa naljutio Srbina!

Podeli vest

Novak Đoković je sjajno počeo odbranu titule na Australijan openu. U prvom kolu je u pobedio Jana-Lenarda Štrufa sa 7:6, 6:2, 2:6, 6:1

Naredni rival Novaku Đokoviću na pohodu na rekordnu osmu titulu u Melburnu biće bolji iz duela između Japanca Tacume Ita i Indijca Prajneša Gunešvarana. 

Očekivali su Novakovi navijači pobedu u tri seta, ali bilo je oscilacija u igru našeg asa u prvom kolu Australijan opena. Međutim, ne nešto što bi trebalo da brine, jer se Nole ipak posle malo više borbe plasirao u drugo kolo.  Bila je ovo inače Novakova 900. pobeda na ATP turu.

 

 

 

Đoković je dobro počeo meč, napravio brejk u šestom gem i poveo 5:2. Ali, drugi teniser sveta kao da je tada stao. Dozvolio je Štrufu da uzvrati udarac, Nemac je napravio brejk, osvojio tri vezana gema i izjednačio rezultat. Imao je Đoković set šansu, ali je set ipak ušao u taj-brejk. Novak je kao obično odigrao sjajno kada je bilo najpotrebnije.

 

FEDERER POD PRITISKOM: Moram da ostanem miran, prva tri kola su ključna!

PRVO IZNENAĐENJE U MELBURNU! Šapovalov pretio, bacao reket, svađao se sa sudijom, pa spakovao kofere!

 

Drugi set je bio totalno druga priča, Novak je posao završio za 28 minuta, napravio je dva brejka, a nemačkom teniseru nije ostavio ni nadu da bi eventualno mogao da mu ugrozi servis. 

Novak je u trećem setu bio totalno van ritma. Nemac je pravi napravio brejk, Nole momentalno uzvratio ribrejkom, a onda opet i šestom gemu izgubio servis gem. Potom je imao brejk šansu, mogao je da se vrati u set, ali je prokockao, pa je to Nemac kaznio i na servis drugog tenisera sveta iskoristio set loptu. 

U četvrtom setu samo se pitao Đoković. Ovog puta nije dozvolio Štrufu ni šansu, napravio je dva brejka, poveo 4:1 i potom rutinski završio set i stavio tačku na pobedu od 3:1.

Foto: reuters

 

TOK MEČA

Četvrti set

6:1 - Bravo! Novak dobija set i meč sa  7:6, 6:2, 2:6, 6:1 posle dva sata i 19 minuta igre.

5:1 - Potvrda brejka i Đoković je nadomak trijumfa i drugog kola.

4:1 - Novi brejk pravi srpski teniser, i sada već možemo da kažemo da je nadomak pobede. 

2:0 - Opet Novak bez problema pravi brejk, pa ekspresno duplira vođstvo u četvrtom setu.

 

 

 

 

Treći set

2:6 - Nemac pravi brejk i tako stavlja tačku na treći set. Smanjuje rezultat u meču na 2:1

2:5 - Novak je imao šansu za brejk, ali nije uspeo, Nemac povećava prednost i nadomak je osvajanja seta.

2:4 - Šta se dešava sa Novakom? Štruf skoro bez borbe pravi novi brejk i dolaze do prednosti u trećem setu. 

 

 

 

2:2 - Očekivano, Nole potvrđuje brejk i vraća set na početak!

1:2 - Ali, Nole odmah smanjuje prenost, uzvraća ribrejkom. Deluje da Srbin u svakom trenutku bez problema može da vrati svaki brejk, pa navijači ne moraju da brinu. Sada servira za izjednačenje.

0:2 - Kakav pad koncentracije kod Novaka Đokovića. Nemac je napravio brejk a drugi teniser sveta nije osvojio ni poen na svoj servis.

0:1 - Štruf osvaja prvi gem u trećem setu.

 

 

Foto: reuters

 

Drugi set

6:2 - Nole sada rutinski potvrdio brejk i overio osvajanje drugog seta.

5:2 - Sjajan gem Đokovića. Pravi novi brejk a ovog puta Nemcu uzima servis gem i to bez izgubljenog poena. Nole nadomaj drugog seta i prednosti od 2:0.

4:2 - Još jedan gem drugog tenisera sveta bez izgubljenog poena.

3:1 - Štruf je smanjio rezultat, potom malo mučio Novaka u četvrtom gemu koji ipak nije dozvolio novo iznenađenje, pa je povećao prednost u setu.

2:0 - Bez izgubljenog poena Đoković potvrđuje brejk i prednost u ovom delu meča.

1:0 - Dozvolio je Nole previše slobode Nemcu u prvom setu, pa je skresao krila Šterufu brejkom već u prvom gemu drugog seta.

 

 

Foto: reuters

 

Prvi set

7:6 - Počeo je lagano Đoković meč, držao se Štruf do taj-brejka kada je Srbin slomio otpor Nemca (7:6) i dobio prvi set posle 50 minuta igre!

6:6 - Ne da se Štruf, poravnao je rezultat još jednom i izborio taj-brejk u prvom setu. 

6:5 - Štruf je potvrdio brejk i izjednačio rezultat u setu, a potom Đoković dolazi do novog servis gema i vođstva.

5:4 - Đokovičć je u osmom gemu propustio brejk i set šansu, a potom servirao za set i ostao bez servis gema. Nemac se nije predavao, napao je drugog tenisera sveta i  napravio brejk. Sada servira za izjednačenje.

 

 

5:2 - Naš as je domimantno potvrdio brejk i nadomak je osvajanja prvog seta.

4:2 - Srpski teniser pravi prvi brejk na meču. Sada Novak može lagano da odigra do kraja seta ali da bude obazriv i ne dozvoli Štrufu da uzvrati.

2:2 - Sjajno Đoković servira na startu meča, sada dolazi do gema bez izgubljenog poena, ali i Nemac se dobro drži s druge strane. Novi egal.

1:1 - Uzvraća Štruf istom merom i poravnava rezultat.

1:0 - Prvi gem u meču Đoković dobija rutinski sa samo jednim izgubljenim poenom.
 

- Đoković prvi servira!

 

 

 

10.43 - Do sada su odigrali dva meča, oba je dobio drugi teniser sveta.

10.30 - Dobodošli na Informer.rs koji će uživo pratiti meč između Đokovića i Štrufa u prvom kolu Australijan opena.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija