• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2020

12:38

NOVAK JE MAŠINA, UNIŠTAVA RIVALE! Slomio Raonića deseti put! Teško Federeru u polufinalu! (VIDEO/FOTO)

Tenis

NOVAK JE MAŠINA, UNIŠTAVA RIVALE! Slomio Raonića deseti put! Teško Federeru u polufinalu! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Drugi teniser Novak Đoković pobedio je Miloša Raonića rezultatom 6:4, 6:3, 7:6 posle dva sata i 53 minuta igre i plasirao se u polufinale Australijan opena, gde ga čeka Rodžer Federer

Ovo je našem asu osmo polufinale na Australijan openu, a do sada na prvom grend slemu ima sedam trofeja. Đokovići i Federeru  ovo će biti jubilarni 50. meč, a nas as vodi protiv Švajcarca sa 26:23. 

Rešio je Nole meč u tri seta ali nije bilo lako. Navijače je posebno frustrirao zbog brojnih propuštenih brejk šansi, posebno u prvom setu kada je ima devet brejk prilika, a iskoristio je samo jednu. Na sreću, nije to koštalo srpskog tenisera meča. Ali, jeste brojne navijače živaca. 

(VIDEO ) ZVER SE PROBUDILA! Idemoooo! Novakov URLIK za kraj prvog seta!

NOLE SVE ZABEZEKNUO PRED MEČ SA RAONIĆEM: Zemljak je, pa se DOGOVORIMO!

 

Nole je sjajno otvorio meč. Nanizao je 12 poena pre nego što je Raonić uspeo da osvoji prvi poen na njegov servis. Nole je već u četvrtom gemu imao brejk šansu, tri, ali nije iskoristio priliku. Potom je dobio novu šansu u šestom gemu, međutim, i ovog puta se Milioš izvukao dobrim servisom. Potom je Raonić dobio brejk šansu, ali ovaj test drugi teniser sveta je prošao. 

Foto: reuters

 

 

Nole je nastavio da ređa brejk prilike, ali bi Raonić svaki put pronašao rešenje, naravmno servisom. Ipak, uspeo je da slomi otpor rivala u desetom gemu. Posle prokockanih osam brejk prilika u setu i tri set lopte, Novak je ipak četvrtu iskoristio i dobio set posle 55 minuta borbe. 

U drugom setu je Nole presudan brejk napravio u četvrtom gemu. Potom je bilo potrebno samo rutinski da privede set kraju, jer Raonić nije mogao da mu oduzme servis i ozbiljnije pripreti. 

U trećem delu igre Raonić je promenio taktiku, zaigrao je mnogo agresivnije, na sve ili ništa. Novak je imao i manjih problema sa sočivima, ali to mu nije smetalo da dobije set i meč. Doduše, prokockao je čak četiri brejk šanse, pa je u taj-brejku morao da završi posao protiv Raonića.

Na redu je Federer!

TOK MEČA

 

Treći set

7:6 - Kraj! Pobeda Novaka Đoković - 6:4, 6:3, 7:6 

6:6 - Gem za Novaka sa nulom gledaćemo taj-brejk.

5:6 -Opet je Novak nervirao navijače. Dozvolio je Raoniću da se spasi. Četiri puta je razornim servisima Kanađanin spasavao brejk loptu. Neverovatno!

5:5 - Još jedan težak gem za našeg tenisera, koji je u maloj krizi. Imao je Kanađanin izjednačenje u oviom gemu, ali ne da se Novak, osvaja gem.

4:5 - Novi gem Kanađanina bez izgubljenog poena. Servira sada drugi teniser sveta.

4:4 - Nole je osvojio gem i sada je uzeo malu pauzu kako bi promenio sočiva.

4:3 - Novi gem za Kanađanina, još čekamo na brejk u trećem setu.

3:3 - Nije bilo ni sada lako drugogm teniseru sveta, ali dolazi do novog izjednačenja u setu.

 

Foto: reuters

 

2:3 - Dobro sada igra Raonića, znatno agresivnija, igra na sve ili ništa, dolazi do gema bez izgubljenog poena.

2:2 - Nije bilo lako, ali Đoković osvaja i ovaj gem, novo izjednačenje.

1:1 - Bio je sada Đoković na testu, ali spasio je brejk loptu i izjednačio rezultat.

0:1 - Raonić sada otvara set i osvaja gem.

 

 

 

 

Drugi set

6:3 - Bravo! Đoković bez drame osvaja gem i stavlja tačku na drugi set.

5:2 - Novak je sebi malo zakompikovao posao u ovom gemu. Od 40:0 za Srbina, Raonić se vratio u gem, izjednačio, ali je na kraju Đoković dobio gem i povećao prednost.

4:2 - Raonić osvaja svoj servis gem i smanjuje rezultat.

4:1 - Nastavlja Nole da uništava Raonića, brejk je potvrdio gemom bez izgubljenog poena. 

 

 

 

3:1 - Posle žestoke borbe u četvrtom gemu, Novak dolazi do brejk lopte, prve u ovom setu. Opet je kiksnuo. Potom nije iskoristio ni drugu šansu, ali treću pretvara u brejk.

2:1 - Nakon što je Miloš izjednačio rezultat u drugom setu, Nole opet dolazi do prednosti na svoj servis gem.

1:0 - Nastavlja Đoković gde je stao u prvom setu. 

 

 

Prvi set

6:4 - Opet je Raonić bio na 0:30, međutim, opet je zaigrao agresivnije i stigao do prednosti. Srpski as dolazi ipak do nove brejk i set lopte. Ali, ni ovog puta ne koristi šansu, a onda ni drugi, ni treću. Ovo postaje frustrirajuće! Dobio je i četvrtu set loptu Novak! Konačno! Slomio je Kanađanina i vodi u meču.

5:4 - Još jedan rutinski gem Novaka, samo je poen izgubio.

4:4 - Već treći gem u nizu na raonićev servis Novak ima brejk šansu, ali je opet ne koristi. Ovo je peta brejk šansa koju je prokockao.

4:3 - Raonić je tek sada došao do prvog poena na servis Đokovića, a onda i do brejk šanse. Poveo je 40:30 na servis drugog tenisera sveta.Ali, Nole je ostao smiren, spasio je brejk loptu i opet vodi.

3:3 - Krenuo je u napad Nole, poveo na servis Kanađanina 30:0. Ali, Raonić se vraća dobrim servisima. Ipak, Srbin dolazi do četvrte brejk lopte, ali poslao je lopticu u mrežu, ispustio i ovu priliku. Potom je izbacio loptu u aut, pa se Miloš i ovog puta izvukao. 

3:2 - Fenomenalni Novak na svoj servis. Opet sa nulom dobija gem, ovo je 12. poen u nizu za drugog tenisera sveta.

 

 

2:2 - Nije dobro počeo gem, Raonić je napravio dvostruku seris grešku. Potom je Nole došao do prve brejk šanse. Ali, sjajnim servisom Miloš je to neutralisao, potom drugu i treću brejk loptu. Preživeo je ovaj gem i izjednačio rezultat. 

2:1 - Izuzetno je koncentrisan Đoković na startu meča, još jedan gem osvaja sa nulom. Sjajan početak za branioca titule.

1:1 - Uzvaraća Raonić istom merom. Rutinski dolazi do svog prvog gema.

1:0 - Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do prvog gema u setu i meču. Samo da ovako nastavi Nole.

Prvi servira Đoković! Idemooooo Nole!

9.44 - Pobendik ovog meča u polufinalu čeka Rodžera Federera koji je posle pet setova i nakon što je spasio sedam meč loptu pobedio Tenisa Sandgrena.

Ovako se zagreva Raonić.

 

 

Nole pred početak meča odao počast preminulom Kobiju Brajantu.

Izašao je na teren u trenerci na kojoj su bili ispisani inicijali jednog od najboljih košarkaša svih vremena, brojevi 8 i 24 i srce.

 

 

 

ĐOKOVIĆ NA POČETKU MEČA ODAO POČAST KOBIJU BRAJANTU! Ovo je detalj koji je nosio za košarkašku legendu! (FOTO)

 

Foto: reuters

 

 

 

Malo statistike pred početak meča.

 

 

 

 

 

 

 

 

8.20 - Pratite uživo uz Informer.rs meč četvrtfinala Australijan opena između Đokovića i Raonića.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija