• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2020

14:01

DOKLE VIŠE? Hrvati ponovo pokušavaju da prisvoje Teslu:  Đoković se divi našem naučniku SRPSKOG porekla!?

Tenis

DOKLE VIŠE? Hrvati ponovo pokušavaju da prisvoje Teslu: Đoković se divi našem naučniku SRPSKOG porekla!?

Podeli vest

Novak Đoković govorio je o Nikoli Tesli, a sve je to nateralo Hrvate da ponovo pokušaju da prisvoje slavnog naučnika

Novak Đoković imao je uživo uključenje na Instagramu sa svojim prijateljem Šervinom Žafarijehom i tom prilikom pomenu je slavnog naučnika.

Jedna od osoba kojoj se vidim je Nikola Tesla. On je razumeo važnost uma, vraćati se sebi, biti u savršenoj harmoniji. To je njemu pomogalo prilikom izuma, ideja. Mi samo prolongiramo neizbežno, moramo da se suočimo sa najvećom potragom u životu. Da budemo najbolja moguća verzija sebe - rekao je Đoković.

Ova izjavu preneli su mediji iz Hrvatske, naravno u svom kontekstu.

- Njih dvojica već neko vreme sarađuju po pitanju sportske ishrane i jačanja mentalne svesti. Tema je bilo puno, a pričalo se i o Nikoli Tesli, hrvatskom geniju srpskog porekla, jednom od Novakovih uzora. Velikog naučnika svojataju u Hrvatskoj i Srbiji - piše u tekstu koji je objavio "Index".

Nikola Tesla je rođen 10. jula 1856. godine u Smiljanu u Lici, u tadašnjoj Vojnoj Krajini u okviru Austrijskog carstva, u porodici pravoslavnog sveštenika Milutina Tesle. Majka Georgina je bila iz porodice Mandić, takođe pravoslavnih sveštenika. Nikola je kršten u Crkvi Svetih Petra i Pavla.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sale

pre 3 godine

pa oni se dive nasem "srbinom" bale jelacica posto je on roden u petrovaradinu. cak mu stavili spomenik u centru zagreba! :)) smesno da nije zalosno.

milan lala

pre 3 godine

Netreba se mnogo uzbudjivati oko toga da tzv Hrvati prisvajaju Teslu jer su skoro svi Hrvati pokatoliceni Srbi. Opste poznata cinjenica Tesla se nije rodio u drzavi Hrvatskoj jer ona tad nije ni postojala i nikada nije ziveo u drzavi Hrvatskoj on se rodio i bio drzavljanin Austo - Ugarske , a kasnije SAD . To sto tzv Hrvati sad izvrcu istoriske cinjenice, kradu tudju istoriju , jezik i kulturu nije nista novo to je njihovo obelezje patetika njihove tzv nacije . No jedna cinjenica ostaje nema veceg Hrvata od pokatolicenog Srbina .Cela Dalmacija sve pokatoliceni Srbi . Pravih izvornih Hrvat nema ni 10 % od ukupnog broja stanovnika . Tesla Srbin od oca pravoslavnog svestenika i majke Srpkinje , nema nista zajednicko sa Hrvatskom i Hrvatima .

BranoT

pre 3 godine

Koga briga to što MI znamo ko je Tesla. 90 posto ljudi u Evropi ne zna za Smiljan, ne zna kad je nastala Hrvatska... Zašto Nole nije rekao "...osoba kojoj se divim je SRBIN Nikola Tesla." Zašto sve nešto u rukavicama a Hrvati u "cjevanicu". Sad je gotovo, većina koja je bila na tom sajtu će reći da je Tesla "hrvatski naučnik". A mi samo, nedaj Bože da nekog ne uvrijedimo... Uvijek reterniramo nikad da winerom osvojimo poen !

A spomenik u Gospić

pre 3 godine

Ispred hotela Lika u Gospiću bila velika bista Nikole Tesle kako drži otvorenu knjigu.Čim izbio rat meštani ustaše su ga srušili jer su znali da je srbin.

branko1

pre 3 godine

Pa nije mi jasno,mada nije ni malo važno ,da li se on divi srpskom ili hrvatskom Nikoli Tesli

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija