• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2020

19:45

POTPUNO ISKRENO! Nole otkrio kako se oseća kad slomi reket, ali i zašto "šalje ljubav" navijačima koji mu zvižde!

Tenis

POTPUNO ISKRENO! Nole otkrio kako se oseća kad slomi reket, ali i zašto "šalje ljubav" navijačima koji mu zvižde!

Podeli vest

Novak Đoković se trudi da bude primer svima... Naš najbolji teniser otkrio je u razgovoru sa rekiki majstorom Žarkom Ilićem kako se oseća kad polomi reket

- Kada se ponašam ružno, opsujem ili slomim reket, jako brzo nakon toga osetim taj trenutak i shvatim da je to nešto pogrešno, da nije dobar primer za mlade ljude, sportiste koji me gledaju. Nosio sam to kao program u sebi, kad god neko nešto kaže ili vidim reprizu toga kad sam bacio reket, u meni se pojavi neka kritika prema sebi - rekao je Novak.

Nastavio je u istom ritmu.

- Onda sam na jednom konkretno primeru naučio kako da prebrodim, a to je prihvatanje. Kako prihvatiti jednostavnu situaciju da se nalaziš u situaciji da si odreagovao kako nisi želeo, povredio si nekoga. Prihvatiš to i nastaviš dalje i pokušaš da iz toga naučiš i da kažeš izvini i sebi i toj osobi koju si povredio - rekao je Đoković.

Đoković kaže da mu ljudi često postavljaju pitanje o ritualu nakon mečeva kada publici "šalje ljubav".

- Dobio sam nekoliko puta pitanje: 'Ti igraš protiv najvećih rivala, na najvećim stadionima i svi navijaju protiv tebe i ti uprkos svemu tome održiš ritual i šalješ ljubav svima i nasmeješ se svima nakon meča?' Ja osećam da to radim upravo zbog sopstvenog rada i sopstvene transformacije i pretvaranja svih tih negativnih emocija koje sam doživeo u pozitivne - istakao je Đoković.

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija