• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2020

13:26

NOVAK SE SELI U HRVATSKU! Celi svet GLEDA NAŠU REGIJU,  to je velika stvar!

Tenis

NOVAK SE SELI U HRVATSKU! Celi svet GLEDA NAŠU REGIJU, to je velika stvar!

Podeli vest

Nakon Beograda, u Zadru se od 19. do 21. juna održava Adria Tur, humanitarni turnir u organizaciji Novaka Đokovića

U Hrvatsku dolaze teniske zvezde kao što su Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, a pridružiće im se i domaći asovi Marin Čilić i Borna Ćorić.

- Kada je počela pandemija, svakodnevno sam kontaktirao s igračima, kao i s prijateljima iz teniskog saveza. Kako je vreme odmicalo, počela se kristalizovati ideja o organizaciji turnira u celoj regiji, kako bismo omogućili da tenis ipak živi. Pratili smo situaciju i shvatili da je to moguće. I tako je sve krenulo. Uz puno posla, puno organizacije, detalja, krenuli smo - kazao je u intervjuu za Jutarnji list Novak Đoković.

SVAKA ČAST, KAPA DOLE! Evo kome će biti UPLAĆEN NOVAC sa turnira u Beogradu!

ADRIA TUR: Prštalo je na sve strane, Tim posle velike borbe savladao Krajinovića u finalu!

 

Posle Beograda sledi spektakl u Zadru.

- Krajem sedmice počeli smo s turnirom u Beogradu i već ove smo u Zadru, kasnije i u Banjaluci i Sarajevu. Nestvarno mi je da u ovo doba godine, u mom gradu, u celoj regiji imam priliku da igram tenis s igračima sa samog svetskog vrha, sa svojim prijateljima. Ovo je neponovljivo, jedinstveno iskustvo - rekao je Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji samo nekoliko dana uoči spektakla u Zadru, u novootvorenom regionalnom centru Hrvatskog teniskog saveza.

- Teniseri koji će nastupiti, svi su moji prijatelji, momci s kojima se sjajno slažem, na terenu i izvan njega. Oni su jedini mogli da dođu, jer nije jednostavno doći do Srbije ili Zadra u ovom trenutku. Osim toga, i Dominik, Aleksandar i Grigor su činjenicu da je ovo humanitaran turnir sjajno prihvatili. Borna, Marin, Damir Džumhur - s njima sam se najbrže dogovorio, jer smo već bili u našim kućama i gradovima, i naravno da drugačije razumemo ovu priliku da celi svet tih dana gleda u našu regiju. To je jako značajna i velika stvar - objašnjava Đoković, pošto 110 zemalja prenosi turnir.

 

Nole, koji po ocu Srđanu ima crnogorsko poreklo,a majka Dijana je Hrvatica iz Vinkovaca, još nikad nije bio u Zadru iako često letuje na Jadranu, napisali su novinari Jutarnjeg, koji malo-malo pa iskoriste priliku da pecnu Noleta za poreklo... 

- Jako volim Jadran, volim hrvatsku obalu, generalno taj miris mora, borove šume. Ostao mi je u sećanju još otkad sam bio mali. Još nismo napravili plan gde ćemo ovo leto, ništa ne znamo. Pre svega radujem se što ću da dođem, i što ću prvi put biti u Zadru. Zahvalan sam svim teniserima koji su se odazvali, Hrvatskom teniskom savezu, svima u organizaciji, muzičarima koji su se odazvali i medijima te jedva čekam da izađen na teren. Ovaj turnir će poslati divnu, snažnu i pozitivnu poruku celom svetu, jer će Zadar tih dana biti sportski centar sveta - ističe Đoković.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija