• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2020

06:00

MILIONI, MILIONI DOLARA! Evo koliko je zaradio Đoković ove godine, a koliko Federer! Razlika je NEVEROVATNA!

Tenis

MILIONI, MILIONI DOLARA! Evo koliko je zaradio Đoković ove godine, a koliko Federer! Razlika je NEVEROVATNA!

Podeli vest

Novak Đoković je najbolji teniser sveta, u leđa mu gleda Rodžer Federer, ali je Švajcarac u jednoj stvari bolji od Srbina

Đoković u ovoj godini nije zaradio ni upola koliko je Federer. Tako tvrdi ugledni američki časopis "Forbs", koji je obelodanio listu dosadašnjih zarada aktera "belog sporta" u ovoj godini.

Ističući da sezona još nije završena ovaj magazin je na prvo mesto postavio slavnog Švajcarca koji je za ovih osam meseci zaradio čak 106,3 miliona dolara.

SRAMOTA, ZABILI MU NOŽ U LEĐA! Nadal i Federer OBJAVILI RAT Đokoviću usred finala Sinsinatija!

(VIDEO) AMERIKANCI ĆE CRĆI OD MUKE! Toliko MRZE Novaka pa sada "dokazuju" kako je IZGUBIO od Federera finale Vimbldona!

 

 

 Federer je od nagradnih fondova na turnirima inkasirao "samo" 714.792 dolara, a sve ostalo od bogatih kompanija, koji su mu maltene 106 miliona dali kroz sponzorske ugovore. I to za samo ovih osam meseci.

Novak Đoković je drugi na toj listi, sa 44,6 miliona dolara koje je zaradio od januara do kraja avgusta. Od toga, 4.695.541 dolar je dobio pobedama na turnirima, na kojima je još uvek neporažen u 2020. godini iako je odigrao 24 meča. Za razliku od 106 miliona uloženih u Federera kroz sponzorstva, bogate firme su "svega" oko 38 uložile u reklamiranje preko Novaka Đokovića, što je skoro trostruko manje.

Foto: USA Today

 

Iza njih na Forbsovoj listi teniskih bogataša, bar prema prihodima u ovoj sezoni, sledi Rafael Nadal sa 40 miliona (od toga 1.329.267 od nagradnih fondova na takmičenjima, ostalo od sponzora), a zatim su tu dve dame.

Četvrto mesto zauzima trenutno deveta sa VTA liste, Japanka Naomi Osaka sa 37,4 miliona dolara ("svega" 352.755 od turnira, pa ispada da je ona više od sponzora dobila nego Novak Đoković), a peta je Serena Vilijams, osma na rang listi Ženske teniske asocijacije - ona je zaradila 36 miliona dolara, od čega je od nagradnih fondova 198.306.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija