• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2020

10:36

HRVATSKI ISTORIČAR PODIGAO SVET NA NOGE ZBOG NOVAKA! Zapad boli što jedan Srbin, Balkanac, "inferiorna rasa" pobeđuje u njihovom "gospodskom sportu"!

Tenis

HRVATSKI ISTORIČAR PODIGAO SVET NA NOGE ZBOG NOVAKA! Zapad boli što jedan Srbin, Balkanac, "inferiorna rasa" pobeđuje u njihovom "gospodskom sportu"!

Podeli vest

Novak Đoković je završio takmičenje na Ju Es openu pošto je diskvalifikovan nakon što je slučajno udario lopticom u glavu linijskog sudiju

Najbolji teniser sveta danima je u centru pažnje, komentarišu njegov slučaj ne samo navijači na društvenim mrežama, nego i teniseri, bivši igrači, dobio je podršku od naših sportista, hulivudskih glumaca...

Jedan čovek je posebno skrenuo pažnju na sebe. Njegovo ime je Goran Šarić, hrvatski teolog i istoričar. Posle diskvalifikacije Đokovića, on je na svom Facebook profilu napisao vrlo interesantan tekst koji je podigao Balkan na noge, ali ne samo Balkan.

NE, OVO NISMO OČEKIVALI! Ovo je Serenin komentar o Đokoviću!

(VIDEO) SRAMOTA! NASLAĐUJU SE NOVAKOVOM MUKOM! Englez je ovako provocirao Srbina!

 

Da li zapadnjake boli loptica ili Nole?

Tog 22. maja bila je subota i jedan dvanaestogodišnjak slavio je rođendan, veselo igrajući tenis sa prijateljima dok su mu iznad glave prolazili vojni avioni koji su više od 2 meseca svaki dan bombardovali njegovu zemlju. Ali on se nije plašio, kao što se nisu plašili ni svi oni građani koji su tih dana u majicama na metu dežurali na mostovima, kao što se nije plašio ni Milenko Pavlović kad se sam u neispravnom migu zaleteo na NATO eskadrilu. U malom Noletu probudila se ta iskra prkosa, ona srpska potreba da se pod bilo koju cenu stane na crtu nepravdi. Godinu dana kasnije otišao je u Minhen, u tenisku akademiju čuvenog hrvatskog trenera Nikole Pilića:

 

- Još tada sam znao da će Novak biti prvi - prisećao se kasnije Pilić.

Već sa 14 godina Đoković je bio trostruki prvak Evrope - u singlu, dublu i ekipno. 2008. osvaja Austalian open sa samo jednim izgubljenim setom u celom turniru. 2011. vezao je 43 pobede za redom što je neviđen skor u svetu tenisa i osvojio deset turnira, od kojih tri grend slema među kojima i Wimbledon i pet Masters turnira. 2012. dobija prestižnu nagradu Lauresu, kao najbolji sportista sveta. 2013. nastavlja sa uspesima, već je 100 nedelja prvi na ATP listi. Usledili su brojni trofeji, pa povrede i zasićenje, a onda je Đoković pokazao vrlinu koja krasi one najveće - povratak nakon pada. Ponovno osvaja Vimbldon i vraća se na prvo mesto, ono koje mu pripada.

Šta je uradila Lara Klark iza Novakovih leđa pogledajte OVDE.

Reakciju Gorana Ivaniševića nakon što je Novak pogodio sudiju pogledajte OVDE.

 

Naš narod kaže da vam ljudi sve mogu oprostiti osim uspeha. Zapad ne boli loptica koja je pogodila sudiju u vrat. Isto su uradili Aljaž Bedene pre deset dana u Njujorku i Rodžer Federer pre devet godina na Australian openu, pa nisu bili kažnjeni. Zapad boli što jedan Srbin, Balkanac, "inferiorna rasa" pobeđuje u njihovom "gospodskom sportu" kojeg lažni engleski džentlmeni (ako neko misli da su Englezi gospoda, nek dođe na Zrće) igraju u belim rukavicama. Oni koji su izgradili carstva na muci i krvi Indijanaca, crnaca, Aboriđina, Indijaca, oni koji su vršili kulturocide po celoj kugli zemaljskoj (jer kad Pink panteri ukradu jednu sliku to je kriminal, a kad zapadnjaci pokradu svo blago Inka ili Egipćana, to je ljubav prema umetnosti), oni se obuku u belo i uživaju u tenisu. I svaki put njihove favorite u koje su uloženi milioni evra pobeđuje jedan skroman Srbin. To što taj Srbin ne veruje u njihove verzije istorije, u prisline vakcinacije i đubre koje nam šalju pod etiketom prehrambenih artikala još su mu dodatne "mane".

 

 

- Nole je najpotpuniji čovek kojeg sam u životu upoznao - rekao mi je Semir dok smo stajali u podnožju bosanske piramide Sunca. Nisam mogao, a da se ne složim sa tim rečima. Svoju veličinu Novak je pokazao toliko puta da mi knjiga ne bi bila dovoljna da sve opišem, njega nije zanimalo sebično gomilanje evra i dolara, on je skupljao ono blago za koje Isus kaže da mu rđa i moljci ne mogu ništa - pomagao je u tišini ne samo Srbima, već i Hrvatima (više nego većina hrvatskih sportista), Bošnjacima, slao pomoć u razne delove sveta. Za mnoge od njegovih humantiranih akcija možda nikad nećemo ni saznati.

Đoković je arhetip savršenog Srbina, spoj istinske duhovnosti, predanog fizičkog rada, humanitarnog aktivizma i uspeha u svom poslu. Srbija neće biti velika onda kad njene karte budu iscrtavali kafanski nacionalisti koji liče na četnike iz Bulajićevih filmova. Niti dok se narod bude zaluđivao zadrugama i sultanovim ženama. Srbija će biti velika onda kad bude kao Nole. Kada se vrati svojoj pravoj istoriji i istinskoj svetosavnoj duhovnosti. Tada će srpski uspesi zaboleti zapad kao Novakova loptica - stoji u tekstu istoričara Gorana Šarića.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vuka

pre 3 godine

Hvala na divnom tekstu.Pre svega istinitom. Napisali se tačno ono što i ja mislim,ali ne umem baš tako da napišem. Hvala još jednom.❤️

Lola

pre 3 godine

Divno napisano,opisano i objasnjeno.Uz ogromno postovanje I divljenje Novaku Djokovicu,samo bih dodala jos jednu opservaciju.U genima malih naroda koliko god se mi smatrali nebeskim,uvek ostane truncica kompleksa nize vrednosti.Zbog toga se i dodvoravamo,ponizavamo i iznad svega trudimo da nas svi vole i tapsu po ramenu.Cini mi se da to tinja i u Novaku.On zeli da sarmira svakog,da ga svi vole i bodre.E,to ne moze.Treba vremena i mudrosti da se stekne doza drskosti...pa da te bude briga sta ce ko da misli o tebi.Zato,Nole,odvazno ,drsko ali kulturno,nasmesi se,otpozdravi,okreni se....i bas te briga.Tebi se moze...a nasim malim narodima...bas i ne...ali to je druga prica.

gedža

pre 3 godine

Ovaj čvek je doktor istorije i teologije, inače katolik, da neko ne pomisli da ima bilo kakvih drugih motiva osim istine da ovako govori. Hvala vam gospodine doktore Šariću.

Aca

pre 3 godine

Свака част и наклон до земље за господина Шарића. Толико мудрости и истине у неколико реченица. Хвала Вам господине Шарићу на истини и правди. Велико поштовање.

zoran

pre 3 godine

Ma, Novak je jedan običan svetski dragulj..unikat

fikret

pre 3 godine

veoma dobar komentar ,ali Novak ce imati u buducnosti mnogo vecih problema od ovih, kada se bude priblizijo na 20 grenslem onda ce sve da ucine da tu brojku ne prede heal

Gagarin

pre 3 godine

Odavno nijesam oročitao bolji napisani tekst sa kojim se slazem u potpunosti.živio

Smrad

pre 3 godine

Ova HRVATINA je lepo našla da Srbe lovi gde su najtanji. Na Đokovića i Srpsku veličinu. Pa ovaj lik u Hrvatskoj ni đubre ne može da sakuplja, takvi samo u Srbiji imaju prođu

Cinik

pre 3 godine

Још ће да испадне да је жена себе сама погодила лоптицом у грло?! Немојте људи да браните Новакове неконтролисане изливе беса у току меча. Није хтео да је погоди али је погодио, а правила дају могућност судији да га дисквалификује због таквог догађаја. То су чињенице. Остало су теорије, фантазије и оправдања која углавном не стоје или имају танку чињеничну подлогу. То што људи на западу Новака мање воле или недовољно цене не значи да му је неко нашто сместио, него значи да је максимално кажњен за нешто што јесте урадио, а није требао и сигурно није желео.

Milja

pre 3 godine

Skoro nisam procitala ovako briljantan tekst. To moze da napise samo ovako pametan teolog i istoricar. BRAVO !

Pravda

pre 3 godine

Tako je, svaka čast, ali Nole ne zaboravi, tražiće oni tebe, a ova gospođa reći će istinu a to je što se i vidi da udarac nije bio toliko jak. Doći će do izvinjenja što su se ogrešili, glavu gore i uživaj sa porodicom. Volimo te mi, a ovi što te mrze ne mogu ti ama baš ništa

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija