• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2020

02:19

(VIDEO) FINALE KOJE JE MALO KOGA ZANIMALO! Tim po prvi put postao grend slem šampion!

Tenis

(VIDEO) FINALE KOJE JE MALO KOGA ZANIMALO! Tim po prvi put postao grend slem šampion!

Podeli vest

Austrijski teniser Dominik Tim po prvi put u karijeri osvojio je grend slem titulu nakon što je u finalu US opena savladao Nemca Aleksandra Zvereva posle velikog preokreta sa 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6

 

Trenutno treći igrač sveta uspeo je da dođe do prve titule na grend slem turniru u karijeri, nakon što je Novak Đoković diskvalifikovan u osmini finala. Tada je bilo jasno da će po prvi put neko od "ostalih" igrača osvojiti prvu grend slem titulu.

ZVEREV PODIGAO PRAŠINU! Nemac NALJUTIO NAVIJAČE "velike trojke"

Ispostavilo se na kraju da je to bio Tim koji je savladao Aleksandra Zvereva koji je pokazao pravi otpor, čak bio i na korak do slavlja, ali će šansu za prvi trofej na grend slemu morati da potraži na drugom mestu.

Foto: Tanjug/AP

Prva dva seta rešena su vrlo brzo. Zverev je došao dva puta do brejka, dok je Tim samo u drugom uspeo da uzvrati, ali jednom, što nije bilo dovoljno da se spreči ubedljiva prednost Nemca.

U trećem se trgao Austrijanac i krenuo na sve ili ništa. Ponovo je Nemac prvi osvojio brejk, ali Tim uzvraća i čini meč nešto neizvesnijim. Uspeo je da ponovo isto što i Zverev u drugom setu, pa je sa brejkom viška smanjio rezultat na 2:1.

Foto: Tanjug/AP

Istim tempom nastavio je Tim i u četvrtom setu, pa je ponovo sa dva brejka poslao meč u peti, odlučujuči set.

Tamo je viđeno velika drama. Odmah je Tim uzeo brejk, ali je istom merom vratio Zverev. Nemac je došao do oduzetog servira u bitnom momentu i poveo sa 5:4. Servirao je za pobedu, ali je Austrijanac uspeo da se izvuče iz teške situacije.

Međutim, ni to nije slomilo Nemca koji je odmah potom vratio brejk i poslao odlučujući set u taj-brejk. Tamo je Austrijanac bio pribraniji i došao do prve grend slem titule u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

Sada nas čeka početak turnira u Rimu, koji startuje već od ponedeljka. Nakon toga na redu je još jedan grend slem, najpoznatiji turnir na šljaci Rolan Garos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija