• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2020

13:58 >> 18:12

(VIDEO) NADAL JE IPAK KRALJ ŠLJAKE! Španac ODUVAO Đokovića u finalu Rolan Garosa

Tenis

(VIDEO) NADAL JE IPAK KRALJ ŠLJAKE! Španac ODUVAO Đokovića u finalu Rolan Garosa

Podeli vest

Drugi teniser sveta Rafael Nadal osvojio je, rekordnu, 13. titulu na Rolan Garosu. Španac je u finalu ubedljivo pobedio Novaka Đokovića sa 3:0 (6:0, 6:2, 7:5) u setovima, a za to mu je trebalo dva sata i 43 minuta
Srpski as je velikom rivalu dostojan otpor pružio samo u trećem setu, ali jetada već imao veliki zaostatak, pa nije uspeo da se domogne 18. gren slem titule. Sa druge strane, Nadal je bez izgubljenog seta dostigao rekordera, Rodžera Federera, pa sada obojica imaju po 20 trofeja sa najjačih turnira.

ĐOKOVIĆ - NADAL 0:6, 2:6. 5:7

 

TOK MEČA

Treći set!

5:7 - Rafael Nadal je ponovo šampion Rolan Garosa! 

5:6 - U odsudnom trenutku, Novaku je popustila koncentracija i duplom servis greškom poklanja brejk Nadalu.

5:5 - Posle dužeg vremena, Nadal je bez veće muke osvojio gem. Novak je uspeo da osvoji samo jedan poen.

5:4 - To je pravi Novak! Uzeo je prvi reket sveta novi servis gem! Propustio je pre svega šansu za gem kada je vodio 40:30, potom je spasao brejk loptu, a na kraju je došao do toga da će Nadal u narednom servirati za opstanak u setu.

4:4 - Opet je Đoković stavio Nadala pod pritisak, ali je na kraju uspeo da osvoji samo dva poena u gemu, pa je Španac poravnao rezultat u setu.

4:3 - Novak igra kao u transu. Brejk u pretkodnom gemu mu je dao vetar u leđa i sada se "razleteo" po terenu.

 

 

3:3 - Rafa posle spasavanja brjk lopte dolazi do gema. Novak je teškom mukom došao do 30:40 i prilike za brejk, tada je u dugoj razmeni odigrao drop-šot, ali je Nadal sjajnim trkom stigao do loptice i poentirao je. Međutim, ubrzo je Nole došao do još jedne brejk šanse koju je fenomenalnom igrom realizovao.

 

 

2:3 - Nadal osvaja brejk bez izgubljenog poena! Đoković je potpuno podbacio u ovom gemu, pa njegov rival sada ima sve u svojim rukama i nezadrživo hita ka 20. gren slem tituli.

2:2 - Dobar otpor je Đoković pružio Nadalu, ali kao i u prethodnom servis gemu Španca, osvojio je dva poena.

 

 

2:1 -  Ne da se Novak! Spasio je srpski as brejk loptu, a potom je u sjajnim razmenama došao do još dva poena i nove prednosti u setu.

 

 

1:1 - Namučio je Novak Nadala, uzeo mu dva poena, ali je na kraju ipak Španac poravnao rezultat u trećem setu.

1:0 - Novak vodi! Prvi reket sveta je Nadalu dozvolio sa osvoji samo jedan poen na startu trećeg seta.

Drugi set!

2:6 - Nadal dominantno dolazi do drugog seta! Vodio je Nadal sa 40:0, a onda je posle dva osvojena Novakova poena ipak osvojio gem.

 

 

2:5 - Novak osvaja drugi gem u meču. Nadalu je dozvolio samo jedan poen i to je bio prvi Noletov servis gem u kom Španac nije imao brejk loptu.

 

 

1:5 - Nadal je na korak od dupliranja prednosti u setovima! Đoković jednostavno nema odgovor na igru svog rivala i verovatno nikad u karijeri nije bio ovako nemoćan.

1:4 - Španac ponovo osvaja gem na servis Đokovića! Svemirski tenis igra Nadal i Nole jednostavno nema odgovor. Spasao je Srbin jednu brejk loptu, ali ne i drugu, pa je Španac sada veoma blizu osvajanju i drugog seta.

1:3 - Potvrđuje brejk drugi teniser planete. Imao je Nadal 40:15, a onda je Novak sa dva poena došao do izjednačenja, ali je to bilo sve od njega.

1:2 - Brejk Nadala! Španac je osvojio prva dva poena u gemu i tako stavio Noleta na test, ali je Srbin uspeo da dođe do 30:30. Posle toga je Rafa došao do brejk šanse koju je Nole maestralnm udarcem spasao. Posle toga je Đoković spasao još jednu brejk lloptu, ali nažalost ne i treću.

 

 

1:1 - Novak je dobro počeo gem, vodio sa 15:30, ali se na kraju španski teniser izvukao i poravnao rezultat.

1:0 - Novak osvaja prvi gem na meču! Osvojio je srpski as prvi poen u gemu, ali je potom Španac uzeo tri naredna i tako došao do dve prilike za brejk. Međutim, Đoković je tad proigrao, spasao obe, a potom posle đusa još jednu. Na kraju je iskoristio drugu gem loptu.

 

 

Prvi set

0:6 - Set za Nadala! Bez ikakvih problema Nadal osvaja i ovaj gem, pa prvi set dobija sa "krompirom" - bez izgubljenog gema.

0:5 - Brejk,ali Nadal! Novak je sjajno otvorio gem, poveo 40:0 a onda je usledila serija grešaka i Španac dolazi do novog brejka!  Nadmudrivali su se dosta na mreži Srbin i Španac do kraja gema, a onda opet kao i ranije. Rafa ne greši.

 

 

0:4 - Brutalno! Ovaj gem trajao je 10 MINUTA! Dva brutalna poena Đokvića na servis Nadala i dolazi do prve brejk lopte. Ali, Rafa uzvraća brutalnom paralelom, nije to Novak uspeo da stigne. Sve pršti od brutalnih poteua na Šatrijeu. Odgvorio je Nole bekhend dijagonalom i izborio drugu brejk loptu. Potom su je usledio ludački poen, gađali su jedan i drugi uglove, a onda je Nadal zakucao loptu u mrežu za treću brejk šansu. Odbranio se i ovog puta Španac,a onda as udarcem stavlja tačku na četvrti gem. Šteta, šteta, tri brejk lopte je Nole propustio u ovom gemu.

Foto: reuters

 

0:3 - Opet brejk Nadala! Loš, loš početak Srbina. Ubitačne paralele nadala muče Novaka, a onda užasan pokušaj loba Đokovića. Opet Rafa dolazi do dve brejk lopte. Drop-šot ne prolazi baš najbolje, ali Novak osvaja poen kod prve brejk lopte, dok kod druge Đoković zakucava lopticu u mrežu.

0:2 - Potvrđen brejk. Imao je Španac na svoj servis gem 40:15, ali je Nole sa nekoliko odličnih poteza došao do izjednačenja - 40:40. Šteta, sada je drop šot završio u mreži, a Nadal je iskoristio poklon i potvrdio prednost.  

0:1 - Brejk Nadala! Nervozan početak Novaka i Rafe, a onda atraktivan potez Srbina. Imao je 40:15, mučio ga je drop-šotovima, međutim vratio je Španca greškama u gem koji je došao do brejk šanse. Odmah je koristi, Španac prvi dolazi do prednosti u setu.

 

 

 

 

 

- U Parizu je trenutno 14 stepeni, pada kiša, ali krov je zatvoren i meč će uskoro početi.

- Najbolji teniser sveta pobedio je u bacanju novčića, izabrao je da servira.

Foto: AP/Photo

 

- Đoković i Nadal su izašli na teren!

- Dobra vest za Đokovića. Počela je kiša u Parizu, pa su organizatori odlučili da zatvore krov!

 

 

- Ima nervoze.Piše se istorija - rekao je Džon Mekinto pred početak meča.

- Nije na odmet pomenuti da će pobedniku velikog finala pripasti ček na 1.6 miliona evra, a poraženom upola manja suma - 800.000 evra.

Mats Vailander je prvo rekao da je Rafael Nadal favorit, ali je promenio mišljenje. 

Pre početka turnira, rekao sam da je Đoković blagi favorit. Nadal je sa druge strane odigrao nekoliko odličnih mečeva. Malo je poljuljao moj stav. I pored svega mislim da su šanse u finalu 51:49 u korist Novaka. Moja prognoza je 3:2 u setovima za Đokovića -  rekao je Vilander.

Đoković je pre meča poručio:

Igrao sam sa Rafom više puta nego sa bilo kojim drugim teniserom u mojoj profesionalnoj karijeri. Naši međusobni dueli su najznačajniji u istoriji sporta. On je moj najveći rival. - istakao je Novak. 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuk07

pre 3 godine

Ja ovo finale mogu slobodno da nazovem Drob sut finale Djokovica .

Cole5

pre 3 godine

Bez obzira koliko navijam za Novaka ovo sto ste napisali da ga je oduvao, pre ce biti da ga je ponizio na isti nacin kako je to Nadal cinio na pocetku karijere...

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija