• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2020

15:34 >> 17:58

(VIDEO) ĐOKOVIĆ SRUŠIO KRAJINOVIĆA! Novak posle dva sata stigao do drugog kola

Tenis

(VIDEO) ĐOKOVIĆ SRUŠIO KRAJINOVIĆA! Novak posle dva sata stigao do drugog kola

Podeli vest

Srpski derbi u Beču pripao je Novaku Đokoviću koji je posle tačno dva sata igre sa 7:6, 6:3 savladao Filipa Krajinovića

Najbolji teniser sveta se tako plasirao u drugo kolo ATP turnira u Beču, gde će mu rival biti Borna Ćorić.

Prvi set je trajao 71 minut i u njemu je Filip Krajinović propustio nekoliko šansi da povede sa 1:0. Pri rezultatu 5:4 je Fića servirao za set, ali je dopustio brejk, da bi na kraju u taj-brejku koji je pripao Noletu rezultatom 8:6, Filip propustio i set loptu.

Drugi set je Đoković osvojio nešto lakše, sa dva brejka, ali je i Krajinović imao svoje šanse da se vrati u meč, pošto ni Novak nije lako osvajao servis gemove.

ĐOKOVIĆ - KRAJINOVIĆ 7:6 (8:6), 6:3

 

TOK MEČA

Drugi set

6:3 - Novak Đoković je u drugom kolu ATP Beča! Novi brejk je napravio Novak koji je iskoristio drugu meč loptu.

5:3 - Đoković dolazi na korak od drugog kola, pošto je osvojio servis gem sa dva izgubljena poena.

4:3 - Krajinović je furiozno krenuo, došao do 40:0, ali se Novak vratio i stigao do đusa. Potom je Fića spasio jednu priliku za brejk, a onda i došao do gema.

 

 

4:2 - Osvojio je Đoković prva dva poena u gemu, a potom je Filip došao do 30:30, da bi se kasnije stiglo do đusa. Krajinović je potom imao brejk loptu koju nije iskoristio, a u nastavku je Nole stigao do gema.

3:2 - Kakav gem za Krajinovića! Spasao je tri vezane brejk lopte, a potom je iskoristio drugu gem loptu i sačuvao nadu da može da dođe do pobede.

3:1 - Bez izgubljenog poena Đoković potvrđuje brejk.

2:1 - Đoković pravi brejk! Prvi reket sveta je osvojio prva dva poena u gemu, potom je Krajinović došao do 30:30, ali je onda Novak sa još dva poena stigao do gema.

1:1 - Istom merom Đoković vraća Krajinoviću i sa jednim izgubljenim poenom dolazi do svog prvog gema u srudom setu.

0:1 - Krajinović sa samo jednim izgubljenim poenom osvaja prvi gem drugog seta.

Prvi set

7:6 - Novak Đoković osvaja prvi set posle 71 minuta igre! Na početku odlučujućeg gema viđena su četiri mini brejka. Prvi je napravio Krajinović, potom dva Đoković, a ondja još jedan Filip, da bi seriju prekinuo Novak asom iz drugog servisa. Zatim je dva poena na svoj servis osvojio Krajinović, a onda je usledio i mini brejk kojim je došao do 5:3. Onda je Nole osvojio naredni poen, a zatim još jedan na Fićin servis, pa je poravnao na 5:5. Posle toga je do set lopte došao Krajinović, koju je propustio tako što je forhendom ubacio loptu u mrežu. Zatim je Krajinović smečom pogodio mrežu, da bi potom na svoj servis izgubio poen, a samim tim i set.

 

 

6:6 - Krajinović je poveo 40:0, potom je Novak osvojio naredna tri poena i dolazi do đusa. Ipak, tada Filip sa jednim asom i jednim dobrim forhendom odvodi set u taj-brejk.

6:5 - Novak osvaja gem sa samo jednim izgubljenim poenom.

5:5 - Poslednju šansu da ostane u setu iskoristio je Novak Đoković, koji je uspeo da vrati brejk. Ponovo je Nole osvojio prva dva poena u gemu, potom je Filip smanjio na 15:30, a zatim Novak dolazi do dve brejk lopte. Međutim, tada, za razliku od prethodnog servis gema Krajinovića, Đoković dolazi do brejka.

4:5 - Prekida Novak Filipovu seriju od četiri vezana osvojena gema. Dosta muke je Nole imao i u ovom gemu koji je rešio u svoju korist posle đusa, ali bar nije dao rivalu priliku za brejk.

 

 

3:5 - Junački igra Filip. Imao je Novak odmah dva poena prednosti na startu gema, a potom je stigao i do 15:40. Međutim, tada je Fića vezao četiri sjajna peona i stigao je na korak od seta.

3:4 - Filip pravi brejk! Preteruje Đoković sa drop šotovima, izgubio je dva vezana poena zbog tog udarca, pa je zahvaljujući tome Krajinović došao do brejk lopte, a potom je sjajnom igrom oduzeo servis najboljem teniseru sveta.

3:3 - Mnogo teže nego što je delovalo Krajinović dolazi do izjednačenja. Vodio je Filip 40:15, a onda je Novak osvojio dva poena i doterao gem do đusa. Tada, ipak, Fića osvaja dva vezana poena i okončava servis gem.

3:2 - Vraća brejk Krajinović! Novak je osvojio samo jedna poen na svoj servis, a loš gem je okončao neiznuđenom greškom.

3:1 - Dolazi Đoković do brejka! Gem je bio ujednačen, ali je Novak na 30:30 odigrao magičan drop šot koji mu je doneo poen, a potom je rutinski na Fićin drugi servis došao do brejka.

2:1 - Novak osvaja gem sa nulom.

1:1 - Krajinović posle đusa osvaja gem i dolazi do izjednačenja. Nije dopustio Novaku da se domogne nijedne brejk lopte.

 

 

1:0 - Prvi je servirao Đoković. Jeste početak meča, niko ne očekuje da lete po terenu, ali Filip i Nole su odigrali nekoliko lepih poena. Potom je Novak greškom iz forhenda poklonio zemljaku izjednačenje 40:40, pa onda poslao lopticu u mreži i Filip je dobio brejk loptu. Dobrom igrom Nole je spasio brek loptu, potom još jednu i na kraju posle 10 minuta uzeo prvi gem u meču.

 

 

- Iz prvog tenisera sveta u Beču je trener Goran Ivanišević.

- Naši teniseri su na terenu, na zagrevanju, uskoro bi trebalo da počne meč.

 

 

 

- Bilo je urbenesno na treningu Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova.

 

 

- Ovako se Nole spremao za prvi meč u Beču.

 

 

- Dobrodošli! Pred nama je srpski derbi u Beču između Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića. Pratite meč uživo uz Informer.rs

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija