• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2020

20:14

DEFINITIVNO JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Đoković izjednačio još jedan REKORD! Nadal i Federer mu gledaju u leđa

Tenis

DEFINITIVNO JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Đoković izjednačio još jedan REKORD! Nadal i Federer mu gledaju u leđa

Podeli vest

Pobedom nad Bornom Ćorićem u drugom kolu ATP turnira u Beču, Novak Đoković je osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja 2020. godine

Na taj način, Nole će šesti put u karijeri godinu okončati kao najbolji teniser sveta, a to je za rukom pošlo samo još legendarnom Pitu Samprasu.

Sa druge strane, Novakovi najveći rivali, Rodžer Federer i Rafael Nadal su do sad imali tu čast da budu izjednačeni sa Noletom, ali će mu od 1. januara 2021. gledati u leđa.

Foto: printscreen Wikipedia

Tekst potpisa

Osim rekorda koji će izjednačiti na kraju godine, Novak je nedavno postao i vlasnik rekorda po broju Masters titula. Trijumfom u Rimu, Nole je došao do 36. Masters titule, dok jednu manje ima Rafael Nadal, a osam manje Rodžer Federer.

Dalje, Đoković je jedini teniser koji je osvojio "Zlatni Masters", i to dva puta. Popularni "Zlatni Masters" znači da je Nole trijumfovao na svim turnirima serije 1000, bar po dva puta.

Takođe, Novak je jedini aktivni igrač koji je u jednom trneutku bio vlasnik sve četiri Grend slem titule. Taj niz je Nole započeo osvajanjem Vimbldona 2015. godine, a na najvećim turnirima nije znao za poraz sve do dolaska u London naredne sezone.

Foto: Ap photo/Reuters

 

Za kraj, da dodamo, u odnosu na najveće rivale, Đoković ima i bolji međusobni skor. Protiv Nadala je srpski as odigrao 56 mečeva, a trenutno vodi sa 29:27, dok se sa Federerom sastao ravno 50 puta i protiv njega ima prednost od 27:23.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija