• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2020

10:30

NAJNOVIJE INFORMACIJE! Evo do kada je Novak SIGURAN NA TRONU!

Tenis

NAJNOVIJE INFORMACIJE! Evo do kada je Novak SIGURAN NA TRONU!

Podeli vest

Rafael Nadal ponovo nije uspeo da dođe do titule u Parizu, u polufinalu ga je zaustavio Aleksander Zverev, koji je kasnije poražen u finalu od Danila Medvedeva

Ali, važnije je to što Rafa nije osvojio nove poene, a to znači da će Novak Đoković imati ubedjiviju prednost na kraju sezone, koju će šesti put u karijeri završiti na prvom mestu.

Sa trenutnom bodovnom razlikom između Đokovića i Nadala, a ona od ponedeljka iznosi 1.980 bodova, Novak je matematički obezbedio da čak ne osvoji ni bod u narednom period sigurno prvo mesto na ATP listi do 18. januara 2021, pa će biti 303 nedelje na teniskom tronu.

Ne zaboravimo da Novaka čeka Završni masters u Londonu gde bi mogao da osvoji 1300 bodova, ako osvoji trofej, s druge strane Rafa bi u slučaju trijumfa profitirao 1.100 bodova.

Sve ide u korist Đokovića koji će u martu najverovatnije dostići i prestići Rodžera Federera, koji je teniski rekorder sa 310 nedelja na prvom mestu svetske liste.

Nije na odmet pomenuti, da Rafa može da poremeti Srbinu planove samo ako osvoji završni masters, ATP kup i turnir u Adelajdu, koji je na početku naredne godine, a da Novak ne osvoji nijedan bod. Međutim, pitanje je šta će biti, da li će se i kako igrati ATP kup, kao i ostali turniri u Australiji pored grend slema u Melburnu zbog pandemije koronavirusa.

 

Foto: reuters

 

Malo je verovatno da će Španac uopšte igrati na dva januarska takmičenja pre Australijan opena, znamo koliko “voli” beton. Podsećanja radi, Novak brani trofej na Australijan openu, na kojem je osam puta bio šampion, što nije uspelo nikom pre njega. I, ne može da izgubi poene.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nenaddjuric

pre 3 godine

Још који месец и Ноле обара овј рекорд и поставља нови који ће се јако тешко превазићи..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija