• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

23.11.2020

12:16

NOVAK NE ŽELI DA PRIČA O TOME! Ovo mu se NIKADA NIJE DESILO, a za sve je kriv Njujork!

Tenis

NOVAK NE ŽELI DA PRIČA O TOME! Ovo mu se NIKADA NIJE DESILO, a za sve je kriv Njujork!

Podeli vest

Velika trojka koju su činili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer više ne postoji, smatra čuveni teniski stručnjak Radmilo Armenulić!

Takođe, nema više ni "velike dvojke" koju su činili Novak Đoković i Rafael Nadal

To je pokazao i Završni masters u Londonu, na kojem je Novak poražen u polufinalu od Dominika Tima (7:5, 6:7, 7:6), dok je Nadala nadigrao Danil Medvedev (3:6, 7:6, 6:3).

Kraj trojke

Priča o smeni generacija tako je ponovo pokrenuta, a srpski stručnjak Radmilo Armenulić kaže da odavno nema velike trojke, pa čak ni "velike dvojke" u sastavu Novak i Rafa.

- Tako je, čini mi se da se i ta velika dvojka raspala. Medvedev i Tim polako preuzimaju ulogu favorita na svim turnirima. Novak će ostati u vrhu i dalje, a samo je pitanje ko će biti drugi, Rus ili Austrijanac - jasan je Armenulić.

14 titula

na grend slem turnirima od 2003. nisu pripale Federeru, Đokoviću ili Nadalu

 


Rodžer Federer planira da se vrati na teren u januaru, iako ima 39 godina i još se oporavlja od operacije kolena. Veliko je pitanje koliko će mu vremena biti potrebno da vrati formu i do kojeg nivoa će uspeti da je podigne. Rafael Nadal je i dalje najopasniji na šljaci, ali je na ostalim podlogama i te kako ranjiv.

Novak u padu forme

Armenulić smatra da je Novak i dalje jednako opasan na svim turnirima, ali da ga je u finišu ove godine poremetila diskvalifikacija za Ju-Es opena. Đoković je bio prvi favorit za titulu, ali je u osmini finala slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju i nepravedno je izbačen s turnira.

Foto: Reuters

 



- Uprkos tome što Novak o tome ne priča, smatram da je na njega veoma uticala diskvalifikacija sa Ju-Es opena. Računao je na titulu u Njujorku i od tada mu je forma u padu. Ono što mu se desilo u polufinalu Završnog mastersa protiv Tima, da vodi u taj-brejku 4:0, a potom ga izgubi, to mu se nije dogodilo nikad pre. Nadam se da će da zadrži prvo mesto još neko vreme i da će se oporaviti od Ju-Es opena do početka sezone - zaključuje Armenulić.

Foto: Tanjug/AP

 


Odlaže se Australijan open

Australijan open bi mogao da bude pomeren s januara na marta ili čak april, otkriva španski "As". Problem predstavlja dolazak oko 500 učesnika sa timovima u kratkom vremenskom periodu u Australiju, a tamo vladaju stroga pravila po pitanju ulaska u zemlju zbog koronavirusa. Novak će na prvom grend slemu u sezoni braniti titulu.  Juniorski Australijan open je već otkazan.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Radmilo Armenulić... dok se svet koncentrisao na večiti duel Djoković-Nadal i pitanje ko je najbolji svih vremena (Nadal, Djoković ili ipak Federer) pojavili su se i stasali neki novi teniski klinci. Ne samo Thiem i Medvedev, dodao bih tu još i Cicipasa, koga nikako ne treba otpisati. Oni polako preuzimaju primat. Gledaćemo mi verovatno još koji put finale Djoković-Nadal, ali ne više tako često kao zadnjih godina. Smena generacija je već uveliko u toku. A što se Federera tiče, mislim da njegovo vreme definitivno prošlo... igraće on još malo, ali neće to više biti to.

Luka

pre 3 godine

Kad gledam danas Tihema i Medvedeva prisjećam se Novaka iz najboljih dana ,precizan,jak prvi servis kojim je rešavao i najteže situacije,odličaan u retournedu uz snažne izmjene udaraca lopte preko mreže.Danas upravo tako igraju i Medvedev i Thiem,a izmjena udaraca preko mreže su izuzetno maštovita i nepredvidiva i ako ako ostanu u formi teško da će ih bilo tko pobeđivati.

straja

pre 3 godine

Kazu pametni ljudi "posviraj pa za pojas zadeni"...ali ovaj nikako da shvati da ga je vreme ne pregazilo nego IZGAZILO!!!Naravno ukoliko su ovo njegove reci a ne neki "UDVOJENIK"....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija