• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2021

11:47

RAFA ĆE POBESNETI! Novaka su napadali zbog ovoga, a on je ponovo pobedio!

Tenis

RAFA ĆE POBESNETI! Novaka su napadali zbog ovoga, a on je ponovo pobedio!

Podeli vest

Još jedna pobeda Novaka Đokovića! Posle Australijan opena i masters turniri će umesto linijskih sudija uvesti elektronski sistem

Zbog toga će svaki poen kontrolisati “Oko sokolovo”, a ovaj sistem se koristio često i u drugom delu prošle sezone zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Pobeda Novaka Đokovića

Turniru su sada zbog pandemije primorani da smanje broj ljudi, pa će kako je najavljeno i mastersi u 2021. koristiti Oko skokolovo.

Podsećanja radi Novak Đoković se u oktorbu, nakon što je slučajno lopticom udario linijskog sudiju, zalagao za češću upotrebnu tehnologije u tenisu. Tada je dočekan na krv i nož, mnogi su ga kritikovali, među njima i Rafel Nadal, ali su  na kraju shvatili da je u pravu.

Novak za "Oko sokolovo"

Tako bi trebalo da mastresi u Majamiju, Kanadi, Sinsinatiju, Parizu i Šangaju koriste "Oko sokolovo", smanje broju ljudi na terenu i tako umanje potencijalni rizik od prenosa vrusa. 

- Uz dužno poštovanje prema tradiciji i kulturi koju imamo u ovom sportu, kada se radi o ljudima koji su prisutni na meču, uključujući i sudije, zaista ne vidim razlog zašto svaki turnir na svetu ne bi u ovo tehnološki napredno doba imao sistem koji je bio na snazi u Njujorku, na Sinsinati Mastersu i US Openu. Apsolutno nema razloga zbog kojeg bismo morali da imamo linijske sudije na terenu. To je moje mišljenje. Naravno da razumem da je tehnologija skupa i da je to jedno ekonomsko pitanje, ali krećemo se ka tome i pre ili kasnije više neće biti linijskih sudija. Vidim razlog da tu budu skupljači loptica, ali za linijske sudije iskreno ne vidim. Možda mi vi možete dati neki valjan argument osim tradicije, zbog kojeg bismo i dalje imali linijske sudije. Osim toga, bilo bi manje šanse da ponovo uradim ono što sam uradio u Njujorku - kazao je pre nekoliko meseci osvajač 17 grend slem titula.

Foto: tanjug/ap photo

Rafael Nadal

Nadal je s druge strane za sudije na terenu.

- Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da nam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti - rekao je tada Nadal, koji će bez sumnje biti besan zbog ove odluke. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija