• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2021

09:57

NOVAK NA UDARU JER JE SRBIN! Sramota me je šta mu rade, neviđeno je da mu je trener Hrvat! Niko Đokovića ovako nije branio!

Tenis

NOVAK NA UDARU JER JE SRBIN! Sramota me je šta mu rade, neviđeno je da mu je trener Hrvat! Niko Đokovića ovako nije branio!

Podeli vest

Novak Đoković je mesecima na udaru medija, tenisera, stručnjaka, bio je na meti kritika nedeljama i pre početka Australijan opena, pa su ga optužili da izmišlja povredu, ali nisu uspeli da ga slome

Prvi teniser sveta igraće u devetom finalu Ozi opena i boriti se za devetu titulu. Čovek koji je progovorio i jedan od retkih koji je stao u odbranu Srbina je bivši osvajač Dejvis kupa  sa Australijom i nekadašnji direktor Australijan opena - Pol Meknami.

U izjavi za australijski "The Age" stao u odbranu Novaka Đokovića. Kaže otvoreno da ga je sramota od ATP-a, da je Novak mnogo toga trpeo jer dolazi iz Srbije.

Geopolitika je važna. On neće da bude Švajcarac, neće da bude Španac. Kada kažete "Balkan", ljudi vas gledaju drugačije. Za Srbina da ima hrvatskog trenera je neverovatno, to je nešto nečuveno. To je ozbiljna izjava samo po sebi - hvali Meknami Đokovićevu odluku da njegov trener bude Goran Ivanišević.

Foto: AP PHOTO

Novak Đoković, ponosan na Srbiju

ATP je odbio mogućnost da Novak bude deo Saveta igrača, jer je sada u organizaciju koju očigledno smatraju pretnjom.

- Sramota me je, a ja sam bio deo ATP borda. To je nečuveno. Uobičajena protekcija koju dobija najbolji teniser sveta je upadljivo odsutna. Neverovatno je da igrači ne odlučuju ko od njihovih kolega će da ih predstavlja. Novak ima podršku bar 50 odsto od top 100 igrača.

 

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Novak je i danas na udaru zbog organizacije Adria tura.

- To ga je koštalo. Njegov imidž je pretrpeo udarac. Ali to ne znači da je fer, da njegove namere nisu bile dobre. Tenisa nije bilo na mapi do Adrija tura, koji je bio planiran da ujedini ljude na Balkanu. Njegova ličnost ne prija Australijancima očigledno. Videti imidž čoveka koji ima veliko srce i dobre namere, da ga tako "bacaju u smeće", to ne prihvatam - gađa u metu Australijanac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija