• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2021

14:24

HRVATI OTKRILI! Ovako je Srđan Đoković psovao i odbrusio novinaru! Zvaćete me svi...

Tenis

HRVATI OTKRILI! Ovako je Srđan Đoković psovao i odbrusio novinaru! Zvaćete me svi...

Podeli vest

Veljkoslav Paun, novinar hrvatskog portala "Jutarnji.hr" napisao je zanimljivu anegdotu o prvom susretu sa Srđanom Đokovićem, ocem najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

Hrvatski novinar je Srđana i Novaka prvi put video sada već davne 2004. godine na jednom Fjučers turniru u Zagrebu.

On se podsetio anegdote vezane za turnir koji je Novak igrao u Hrvatskoj i emocija, energije koje je još u tom trenutku ulagao njegov otac. 

- Nisam se još ni "parkirao" i bacio oko na raspored igranja, kad vidim ispred sebe čoveka od nekih 40-ak godina kako - galami i psuje.

- Gde je organizator, gdje je supervizor!? Pa ovde je -40 stepeni! Pa kako ovde da se igra - grmeo je iz sveg glasa.

Posebna kategorija su uvek bili tzv. "teniski roditelji". Bilo je tu zanimljivih likova. Od onih koji ništa ne komentarišu iz senke, do onih koji traže stolicu da je "zafitilje" na sudiju jer je njihov sin oštećen za jedan poen.

Foto: starsport

 

Meč se završio i pomenuti gospodin dolazi za naš sto. Upoznajemo se, kaže da se zove Srđan Đoković, a za njim dolazi i njegov sin Novak Đoković. Upravo je pobedio Uroša Vicu, tad 267. tenisera sveta i bila je to velika stvar za njih. Ne sećam se kad sam tad viđao srpske tenisere u žrebovima, poslednji njihov veliki teniser bio je Slobodan Živojinović koji osamdesetih bio polufinalista Vimbldona.

- Ajde, Nole, jedi tu bananu - kaže mu otac, a on mirno i pristojno guli tu bananu i još onako vruć razmišlja o pobedi.

Tata Srđan sav ponosan okreće neki broj na svom telefonu i udaljava se malo od našeg stola i vodi zanimljiv razgovor. Bio je glasan, dovoljno glasan da sve čujemo.

- Moj sin je upravo izborio polufinale na Fjučersu u Hrvatskoj! - jedna od prvih rečenica je koje je uzbuđeni tata Đoković rekao  nekom novinaru u Srbiji.

Šta? Mamu vam j..em, da vam j..em! Svi ćete me zvati jednog dana kada Nole bude prvi teniser sveta - odbrusio mu je i poklopio.

Da, dogodilo se to pre 17 godina. Tada sam, najiskrenije mogu to priznati, pomislio samo jedno:

Foto: tanjug

 

- O ne, još jedan ludi teniski roditelj.

- Zapamtiće oni mene! Zapamtiće Novaka kada bude prvi na svetu - mrmljao je Srđan još neko vreme.

Ali ovaj čovek nije bio nimalo lud. Sedam godina kasnije njegov Novak će da postane prvi teniser sveta, a tačno 17 godina kasnije ući će u knjige svetskih rekorda kao teniser s najviše nedelja u istoriji na svetskom broju 1.

Srpski novinar? Zanimljivo bi bilo saznati ko je bio s druge strane mreže, ko je to tako bahato odbrusio Srđanu Đokoviću, ali nikako mu se ne može zameriti - dodao je Hrvat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija