• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2021

13:40

VELIKA TENISKA ZVEZDA U BEOGRADU! Đoković otklonio sve dileme!

Tenis

VELIKA TENISKA ZVEZDA U BEOGRADU! Đoković otklonio sve dileme!

Podeli vest

Sve je spremno za Serba open, teniski turnir koji na programu je od 19. do 25. aprila u Beogradu,

Tereni se spremaju da ugoste neke od najboljih tenisera sveta. Đorđe Đoković je pričao o dolasku Ane Ivanović u Beograd, a kaže da je to trenutno samo želja, da ona i Jelena Janković budu ambasadorke WTA turnira koji je na programu 17-23. maja.

- Još nisam stupio u kontakt s njima. Želimo da ovaj turnir ispromovišemo na najbolji mogući način kako bismo i u narednim godinama uspeli da ga dovedemo. A Ana i Jelena pripadaju da budu ovde kao naš ambasadorke i neko ko će da predstavlja ovaj turnir - rekao je Đoković.

Dominik Tim je u otkazao nastup na mastersu u Monte Karlu, pa je pitanje da li će igrati u Beogradu.

- U kontaktu smo s njegovim timom, s ponosom možemo da kažemo da će on svoju sezonu na šljaci početi u Beogradu, nakon kratke pauze zbog možda i povrede, ili emotivnih problema. Svašta se piše, neću da aludiram ništa. Mogu samo da potvrdim da će biti u Beogradu.

Foto: Starsportphoto

Sve je spremno za veliki turnir

Serbia open pripada kategoriji ATP Serije 250, ali organizatori imaju ambicije da u narednim godinama podignu taj nivo.

- Turnir se još nije odigrao. Šanse za to ima nekolicina turnira. Mi smo među njima i imamo najveće ambicije da prerastemo u Seriju 500. Na nama je da odradimo sve na najvišem nivou. Ukoliko napravimo grešku, taj prelaz se neće desiti. Zato se trudimo da pre svega ugodimo igračima i organizaciji ATP-a. Iz tog razloga su podignute tribine, kako bi taj vizualni efekat teniskog stadiona bio prisutan i igrači bili što srećniji. Ako održimo taj nivo, siguran sam da je u naredne tri godine Serija 500 izvesna.

Turnir će obeležiti stroge epidemiološke mere.

- Trudimo se da igrači ne budu u kontaktu ni sa kim ko nije u izolaciji. Da budu u kontrolisanom okruženju. Pravila ATP se menjaju iz nedelje u nedelju, s tim što oni pravila donose do neke mere, a onda prelazi na državne mere. Oni će morati da budu u izolaciji u hotelu, u kontrolisanom okruženju, nema izlaska van tog okruženja. Moraju da cirkulišu između hotela i teniskog centra. U tom periodu oni ne smeju da se kreću, a nakon turnira su slobodni da šetaju gradom kao i svi mi. Nije im lako, zbog toga se i dešavaju povrede. Nadamo se da će ovaj turnir proći bez povreda.

Foto: Starsportphoto

 

Mere izolacije neće se odnositi na tenisere koji su revakcinisani, prema pravilniku ATP-a.

- Imali smo diskusiju o tom protokolu, kada su oni predstavili taj novi pravilnik. Još uvek se prilagođavamo jer imamo nedelju dana do Čelendžera, a deset do ATP turnira. Nije lako jer se prilagođavamo novim merama svaki put kad ih oni iznesu, a iznose ih na svake dve-tri nedelje. Shodno tome, ja ne znam nijednog tenisera koji je do sada revakcinisan. Znam nekoliko njih koji su samo jednom vakcinisani. Ukoliko bude onih koji su revakcinisani oni će biti izopšteni iz tih mera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija