• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2021

19:26

POTRESNA ISPOVEST SRPSKOG TENISERA! Kao dečak izgubio roditelja! Ostavio sport kako bi PREHRANIO porodicu!

Tenis

POTRESNA ISPOVEST SRPSKOG TENISERA! Kao dečak izgubio roditelja! Ostavio sport kako bi PREHRANIO porodicu!

Podeli vest

Srpski teniser Danilo Petrović nije imao lak život

Petrović je rođen 1992. godine u Beogradu, ali je sa 15 godina ostao bez oca koji ga je podržavao u teniskoj karijeri. 

- Otac mi je preminuo od srčanog udara kada sam imao 15 godina. Nisam iz bogate porodice. Moja majka je podržavala školovanje, a otac tenis. Voleo je sve sportove. Bio sam usred puberteta kada sam prestao da igram tenis. Počeo sam da se družim sa lošim društvom. Želeo sam da budem deo grupe. Tražio sam adrenalin koji će da nadoknadi i zameni bavljenje sportom - objasnio je 158. igrač sveta. 

Foto: Starsportphoto

On je u najranijim danima radio i kao trener kako bi prehranio porodicu. 

- Morao sam da počnem da radim kao trener. Ujak je čuo da planiram da napustim tenis jer nismo imali novca. Kontaktirao je vlasnika jedne Akademije u Francuskoj koji je pogledao moje rezultate i ponudio mi stipendiju. Sa 18 godina sam osvoji svoj prvi ATP poen. Prošao sam u četvrtfinalke najjače fjučersa u zemlji. Najki se obratio mom sponzoru i potpisao sam prvi ugovor u Francuskoj. Moj sponzor je sve platio. Nisam želeo da trošim njegov novac za avionske karte, te sam sa njegovom porodicom proveo praznike. Imali smo odnos kakav imaju otac i sin. Sa 20 godina sam ušao u Top 400 - rekao je Petrović. 

Poznato je da je slabije rangiranim teniserima teško da zarađuju dovoljno za profesionalno bavljenje tenisom na šta poslednjih godina ukazuje Novak Đoković. Najbolji teniser sveta je osnovao i organizaciju PTPA kako bi pomogao lošije rangiranim teniserima. 

Foto: Starsportphoto

Jedan od glavnih ciljeva PTPA jeste da se novac teniserima raspoređuje ravnopravno, što do sada nije bio slučaj. 

- Pozvao me je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i pitao da li želim da igram. Pridružio sam se timu koji su činili igrači poput Đokovića i Tipsarevića. Planirao sam da angažujem trenera, da se iselim iz doma i živim u Srbiji. Ali tada sam imao nekoliko loših turnira. Morao sam da pomognem porodici, ali novac je nestao. Vratio sam se trenerskom poslu i ispao iz Top 800. Skoro da sam ponovo napustio tenis. Tada su direktor TK Crvena zvezda i moj kondicioni trener rekli da će me trenirati besplatno. Pobedio sam na sledećem fjučersu i proglašen sam ITF igračem meseca. Prošle godine sam skoro ponovo napustio tenis jer mi je ponestalo novca i plasman mi je pao, bio sam izvan 300. Prijatelj mi je pozajmio novac, a godinu sam završio dobro - zaključio je Petrović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija