• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2021

14:22

PROCUREO NOVAKOV PLAN! Ide na posebno mesto pre Rolan Garosa!

Tenis

PROCUREO NOVAKOV PLAN! Ide na posebno mesto pre Rolan Garosa!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije sjajno počeo sezonu za šljaci

Posle rane eliminacije na mastersu u Monte Karlu, učešće na "Serbia openu" završio u polufinalu, pa su navijači zabrinuti pred najvažniji događaj na šljaci - Rolan Garosa. 

Prvi teniser sveta ima dva grend slema manje od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji imaju 20 najvećih trefea, a cilj mu je da do kraja ove sezone stigne najveće rivale.

Novak će posetiti piramide pred odlaska u Pariz

Da bi imao šansu da parira Nadalu u Parizu, moraće Đoković da podigne nivo igre na šljaci. Pre početka priprema za grend slem na šljaci, boravak u domovini, pred put u Pariz, Novak će iskorititi kako bi posetio komšiluk.

Đoković ima u planu da  obiđe piramide u Visokom, u Bosni i Hercegovini, što je u intervjuu za "Telegraf" otkrio osnivač i rukovodilac fondacije "Arheološki park — Bosanska piramida Sunca", Semir Osmanagić.

- Novak će ponovo doći u maju u Visoko i ovo vam je ekskluzivna informacija, samo da vidimo u kom terminu. Ali, važnije od svega je da se stvorilo jedno prijateljstvo i samo će se produbljivati. On daje podršku ovome što radimo, jer razume, a mi dajemo njemu za ono što on radi na terenu - rekao je Semir Osmanagić.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković će posetiti poramide pre odlaska u Pariz

Ovo Novaku neće biti prvi obilazak piramida.

- Novak je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to posle preležane korone, sa roditeljima. Obišli smo nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Meseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Jako dobro se osećao, potpuno je zaboravio koronu i sve što se dešavalo prethodnih nedelja. Drugi put je došao polovinom oktobra posle finala Rolan Garosa kada je izgubio od Nadala. U nedelju je igrao meč, u ponedeljak je bio već u Visokom. Ponovo je za jedan dan uspeo da prebrodi i zaboravi taj poraz na Rolan Garosu i oporavi se za nova iskušenja, a kao što znamo u januaru je već osvojio Australijan open - dodao je Osmanagić, koji je Novakov gost na "Serbia openu".

Foto: Starsportphoto

 

Novak je mudrica

Kaže da ima nekoliko aspekata Novakove ličnosti.

- Prvi je sportski. On je najbolji teniser ikada, jedan od najboljih sportista ikada, što znači da ste u sebi morali da spojite nekoliko osobina: rad, talenat i trud i da imate jake psiho-fizičke osobine da biste bili na tronu. Pod brojem dva, on je vrlo mudar mlad čovek. Na mom sajtu imam 70 intervjua sa uspešnim sportistima i javnim ličnostima sa 5 pitanja o tome da sami sebe procene. Od svih ličnosti Novak je dao najkompleksnije odgovore. Jer, Novak razume da mi nismo samo fizička bića, već da smo kompleksni, jer se sastojimo od materijalnog, energetskog i duhovnog. Mi smo bića koja poseduju dušu. Novak traži balans duhovnog i fizičkog, on meditira, dosta čita. Vidite da kad on govori svaka rečenica ima svoj početak i kraj, daje mudre odgovore. Čak neki doktori nauka kad pričaju to deluje zbrkano, ali kod Novaka ne. On je jedna mudrica - kazao je Osmanagić, pa dodao:

Foto: printscreen

Novak Đoković i Semir Osmanagić

- Treći aspekt njegove ličnosti. Vi kad dođete do vrha vi se i finansijski ostvarite. Tek tada nastupa test. Šta uraditi sa tim novcem? Neki samo grabe, grabe i nikad neće i nemaju dovoljno. Novak deli, jer je razumeo koncept kada dajete vi ćete dobiti natrag u nekom drugom obliku. On pomaže svakome, to mogu biti zemljotres na Haitiju, ili poplave u Australiji on pomaže. Setimo se poplava u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni, on je pomagao svima. On nije u obavezi da daje Bosni, Hrvatskoj ili Italiji ali on uspešno prolazi sve te testove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija