• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2021

12:41 >> 12:45

PROBLEMI ZA NOVAKA! Drma mu se PRVO MESTO! Izgubio je bodove, prestigao Serenu, ali MORA da POBEĐUJE!

Tenis

PROBLEMI ZA NOVAKA! Drma mu se PRVO MESTO! Izgubio je bodove, prestigao Serenu, ali MORA da POBEĐUJE!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković će u nastavku sezone morati da vodi računa jer mu se već ove nedelje brišu novih 500 bodova

Novak Đoković je započeo 320. nedelju na prvom mestu rang liste tenisera i time je i zvanično prestigao i Serenu Vilijams po dužini vladavine, kada se u obzir uzmu i teniserke.

Srbin nije učestvovao na mastersu u Madridu gde je branio trofej osvojen 2019. godine, jer je to vreme iskoristio za odmor i "punjenje" baterija u Bosni i Hercegovini, pa je zbog toga ostao bez 500 bodova i sada je na čelu ATP kolone sa 11.463 poena.

Foto: Starsportphoto

Poslednji turnir na kojem je Novak nastupio je Serbia Open

Iza njega je Danil Medvedev sa 9.780, dok je treći Nadal sa 9.630 poena. Ipak, zbog novih ATP pravila po kojem se teniserima polovično brišu bodovi iz prethodne dve sezone, zbog pandemije korona virusa i Đoković i Nadal na kraju ove sedmice ostaju bez još 500 bodova! Nadal je trijumfovao u Rimu 2019. godine, a Đoković brani trofej iz 2020. takođe iz prestonice Italije, pa će umesto bez po 1.000 bodova obojica izgubiti po 500.

To znači, u najgorem slučaju, ako Novak odmah ispadne iz Rima, a Medvedev osvoji trofej - razlika između Srbina i Rusa na vrhu ATP liste iznosila bi samo 193 poena! Šanse za tako nešto su male, ali svakako Nole mora da bude oprezan!

Prvi rival biće mu Amerikanac Tejlor Fric!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 2 godine

Koje ste vi neznalice. Ne brišu mu se bodovi tek tako,nego ako izgubi. Pojma nemate,užas.

Miloš

pre 2 godine

Da li može molba? Sledeći put,pre nego što napišete vest, malo istražite o čemu i šta pišete,jer ovo nema veze s vezom. Čovek igra na turniru ne ostaje tek tako bez bodova.

Iz dva u jedan

pre 2 godine

Koliko netačnih informacija. Užas,ko vam piše ove vesti?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija