• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2021

21:07

LAJOVIĆ ŽALI! Izgubio sam fokus! NISAM IMAO SREĆE!

Tenis

LAJOVIĆ ŽALI! Izgubio sam fokus! NISAM IMAO SREĆE!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u četvrtfinalu Beograd opena od Andreja Martina iz Slovačke sa 2:1 u setovima.

Srpski teniser Dušan Lajović je poražen u četvrtfinalu od 114. tenisera sveta, Andreja Martina, posle 144 minuta igre, 3:6, 6:3, 6:4.

-Počeo sam dobro, ali sam izgubio fokus tokom drugog seta i to mu je dalo samopouzdanje. Posle toga nisam mogao da se izvučem iz tog njegovog stila do kraja meča. On voli da se igra 'mačke i miša'. Imao sam neke šanse da se vratim u meč, ali, sve u svemu, rekao bih da nisam imao sreće da završim turnir na kojem sam konačno igrao dobro. Ovakvi mečevi nisu laki, jer mislim da sam imao šansu da pobedim danas. Nekada se ovakve stvari dešavaju, mislim da sam napravio previše grešaka da bih pobedio. Sve u svemu je bila dobra nedelja za mene -izjavio je Lajović.

Foto: Starsportphoto

 

I on je upitan da prokomentariše odluku Japanke Naomi Osake da ne daje izjave tokom Rolan Garosa.

- Zavisi od poraza, nije svaki poraz isti i nije svaka pobeda ista. Što se tiče priče posle lošeg meča, to nije nešto što bilo ko voli, ali je deo našeg pola. Nisam obavešten o Osakinoj situaciji, ali osećam da nekada mi kao teniseri radimo više presova nego drugi sportisti, jer imamo meč svakog dana. Posebno velike zvezde, oni imaju konferencije pred turnire, tokom turnira, TV intervjue... Njima je teže nego drugim igračima, koji nisu na njihovom nivou. To je nešto što moraš da uradiš, kada pobediš izađeš da nešto kažeš, isto je kada izgubiš. Mislim da je to nešto što ide uz tenis, ne znam da li bi nešto drugačije bilo dobro za nas i naš sport. Možda to nije baš lep osećaj (pričati posle poraza), ali, na kraju krajeva, to je nešto što je potrebno- dodao je srpski teniser.

Posle lošeg starta sezone, Dušan je u Beogradu konačno uspeo da veže nekoliko dobrih mečeva. I današnji, bez obzira na poraz, značiće mu za Rolan Garos koji startuje u nedelju. Tamo ga očekuje duel sa Nikolozom Basilašvilijem.

- S jedne strane, odigrao sam tri meča u Beogradu, što je pozitivna stvar. Dva sam pobedio, poslednji nažalost nisam, ali je to na neki način dobra stvar pred Pariz. Sa druge strane, nešto što je inače bilo normalno, da pravim ovakve rezultate i igram na nekom nivou, postalo je u poslednjih nekoliko nedelja stvar koja mi je bila tako daleka, ali uspeo sam barem koliko-toliko da se vratim na pravi put, pred Rolan Garos. Još mnogo toga je potrebno da zadržim ovaj nivo. Bio sam bez samopouzdanja u nekim trenucima kada se lomio meč, ali moram da sagledam stvari sa objektivne strane. Uspeo sam da odigram tri meča prvi put još od Australije i to je dobra stvar. U Parizu se nadam da ću nastaviti barem sa igrom iz ove nedelje -zaključio je Lajović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija