• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2021

13:29

OGLASIO SE ĐOKOVIĆEV KRITIČAR! Novak će OSTAVITI ŽIVOT NA TERENU! Deluje kao da je PET GODINA MLAĐI!

tanjug/(AP Photo/Michel Euler

Tenis

OGLASIO SE ĐOKOVIĆEV KRITIČAR! Novak će OSTAVITI ŽIVOT NA TERENU! Deluje kao da je PET GODINA MLAĐI!

Podeli vest

Mats Vilander, trostruki šampion Rolan Garosa, u kolumni za "L'Ekip" objasnio je šta očekuje od dvoboja Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa u finalu turnira u Parizu (15:00)

Gotovo uvek Vilander kritikuje Novaka Đokovića, a sada je malo promenio ploču!

- Veoma sam impresioniran duhom, strategijom i iznad svega apetitom za pobedom Novaka Đokovića u meču sa Nadalom. I dalje izgleda sveže i da je gladan titula. Izgleda kao da je pet godina mlađi! Barem ne deluje kao da je već osvojio 18 grend slem trofeja. U finalu će se susresti sa dešnjakom i konačno nekikm ko nije levak, ali to neće umanjiti njegovo problem. Moraće samo da promeni strane. U pitanju je pravac njegovih udaraca koji će se promeniti. Međutim, u smislu snage i moći, biće to slično i sa njegove strane. Morao je da izbegava forhend Nadala, morao bi da izbegava i Cicipasov. U drugom setu u petak, igrao je 75 odsto udaraca na Nadalov bekhend. I preuzeo je kontrolu igre. Tako da mislim da će u suočavanju sa Cicipasom, insistirati na bekhendu - smatra Šveđanin.

Foto: Reuters

 

Bivši broj jedan svetskog tenisa dodaje da će Novak imati jasan plan.

- Kada bude igrao na njegov forhend, udaraće veoma jako. Mislim da će to prilagođavanje prirodnije odgovarati njegovoj igri. Uz sve to, on to radi cele godine protiv svakog dešnjaka sa kojim se suoči. Biće otuda u stanju da vraća na ustaljen način - dodao je Mats.

Foto: tanjug/AP Photo/Thibault Camus

 

On dalje objašnjava mogući razvoj strategije u igri dvojice tenisera.

- Biće manje komplikovano za Cicipasa da igra sa Đokovićem nego sa Nadalom. Zbog njegovog jednoručnog bekhenda, naravno. Čak iako spinuje lopticu, Novakovi udarci odskaču niže nego Rafini. Biće mu lakše da uzvraća. Uključujući i njegov forhend, odskok će biti na pravoj visini. Neće morati da zamahuje satima u visini ramena. Na primer, na bekhend dijagonali, verujem da Cicipas verujem da će biti manje izbacivan nego da se suočavao sa Nadalovim forhendima. U stvari, za njega će ovo finale biti više kao meč na betonu nego stvaran meč na šljaci. Posle svega, pobediti Đokovića koji cilja 19. grend slem biće veliki izazov. 'Đoko' će ostaviti život na terenu. Ako Cicipas uspe da dominira, biće to monumentalno - zaključio je Vilander.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija