• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2021

18:10

NOVOSTI NA VIMBDONU! Promenjena formula nosilaca, moguć sudar Novaka sa Federerom u četvrtfinalu!

Reuters

Tenis

NOVOSTI NA VIMBDONU! Promenjena formula nosilaca, moguć sudar Novaka sa Federerom u četvrtfinalu!

Podeli vest

Bliži se Vimbldon, a biće ovo prvi put da se nosioci biraju bazirano na ATP rangiranju,

Neće biti razlika između Vimbldona i ostalih turnira. Barem kada je muška konkurencija u pitanju! S obzirom da na turniru neće biti Rafaela Nadala, kao i još nekih igrača, lista nosilaca ide do 36. mesta na ATP listi, dakle do Amerikanca Tejlora Frica.

Ovakav način postavljanja nosilaca trebalo je da bude ustanovljen 2020. godine, ali s obzirom da se turnir tada nije odigrao zbog korone, biće uspostavljen ove 2021. godine.

Foto: Reuters

 

Nosioci će biti ozvaničeni u sredu, a žreb će se održati u petak.Pored Nadala, na predstojećem Vimbldonu nećemo gledati ni Vavrinku,  Raonića, Gofana, Ćorića...

Novak Đoković neće moći da igra protiv Danila Medvedeva do finala! Takođe, Stefanos Cicipas, odnosno Dominik Tim, neće sigurno biti protivnici Đokovića pre polufinala.

Foto: ap photo

 

Rodžer Federer je trenutno osmi na ATP listi, ali će na Vimbldonu biti sedmi nosilac jer je Rafael Nadal odustao od turnira. Sve to dalje znači da bi potencijalno Federer mogao na Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona, naravno ako ih žreb spoji!

Bilo kako bilo, Đoković je u pohodu na kalendarski slem. Osvojio je već Australijan Open, osvojio je Rolan Garos, a biće glavni favorit i na Vimbldonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija