• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2021

08:41

ZABRINJAVAJUĆE! Šta se deševa sa Nadalom? Jedva se izvukao pre nekoliko godina, sad je opet u problemu!

Tenis

ZABRINJAVAJUĆE! Šta se deševa sa Nadalom? Jedva se izvukao pre nekoliko godina, sad je opet u problemu!

Podeli vest

Poraz Rafaela Nadal od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa žesotko je udrmao Španca

Rafael Nadala je nakon Rolan Garosa otkazao učešće na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama. Njegov trener Karlos Moja govorio je o radikalnoj odluci svog pulena.

- Sezona na šljaci je bila naporna, a Rafa je bio iscrpljen, pod velikim mentalnim i fizičkim pritiskom. Odmoriće zasluženo, ovo je maraton, trka na duge staze u kojoj morate da donosite teške odluke. Rafa je pre nekoliko godina dostigao tačku velikog zamora iz kojeg se jedva izvukao. Sada je opet jako blizu tome. Ne može da igr grend slem jer nije na 100 odsto - rekao je Moja i dodao da poraz od Novaka nije ono najgore. 

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković i Rafael Nadal

Poraz ga nije toliko pogodio koliko činjenica da imamo nedelju dana manje za pripreme za Vimbldon. Mentalno je komplikovano suočiti se sa ograničenjima u toku pandemije. Sve ovo utiče na Rafu.

Moja je analizirao Rafin poraz od Novaka u Parizu.

Foto: reuters

 

- Bio je to meč jako sličan onom u Rimu pre nekoliko nedelja. Sve je bilo izjednačeno i nekoliko poena je prelomilo susret. Novak je bio bolji u tim situacijama, poput 5:6 u trećem setu, ali je, takođe, u prvom setu na 5:0 za Rafu, Novak podigao nivo igre. Rafa je napravio previše neiznuđenih grešaka i njegov servis i bekhend nisu bili na nivou. Naučićemo dosta iz obog meča -  zaključio je Moja.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Godinama radiš stvari koje nisu u skladu sa mogućnostima tvog tela. Treba zdravlje da ti bude iznad mogućih sportskih uspeha, Od tojice "najvećih, "Novak je ubedljivo najbolji a glavni pokazatelj je njegovo mentalno i zdravstveno stanje. Nadale, đaba ti sve kad u "ranim godinama" postaješ invalid. Još ne znaš šta to znači i bolje bi ti bilo da to nikad ne saznaš. Okreni se oko sebe pa ćeš svatiti da su Marej, Federer i Del Potro takođe dobro načeti. A Novak, može još 10 godina da igra ako to bude želeo. Tu leži njegova pobeda.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija