• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2021

14:34

AMERIKANAC BAŠ PATI ZBOG NOVAKA! Dosadan je, NE VOLIM GA, ali je NAJBOLJI SVIH VREMENA! Slomiće sve osim najsrećnijih i najhrabrijih!

ap photo/AP Photo/Charlie Riedel

Tenis

AMERIKANAC BAŠ PATI ZBOG NOVAKA! Dosadan je, NE VOLIM GA, ali je NAJBOLJI SVIH VREMENA! Slomiće sve osim najsrećnijih i najhrabrijih!

Podeli vest

Park Mekdogald, novinar "Vašington Posta" napisao je kolumnu o Novaku Đokoviću i naravno prozvao prvog tenisera sveta koji juri zlatnu medalju na Olimpijskim igrama

Amerikanac je napisao kolumnu o Novaku Đokoviću: "Poklonite se Novaku Đokoviću, kralju anti-tenisa".

Kolumnu počinje pohvalama na račun Novaka Đokovića, gde ističe kako je osvojio tri Grend slem titule ove godine i kako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom na večnoj listi sa po 20 osvojenih najvećih titula.Amerikanac navodi da je Đoković uvek vrhunski spreman, mentalno nedodirljiv i da je dominantan na svakoj mogućoj podlozi.

Nabrajao je sve Novakove uspehe karijeri, šta bi još mogao da uradi, kao i da bi mogao da bude najbolji u istoriji.

- Čak i kada bi se njegova karijera završila sutra Đoković bi imao jake argumente za titulu najboljeg tenisera svih vremena. Ako ove godine osvoji US Open, a verovatno hoće, ne samo da će imati najveći broj osvojenih grend slemova ikada, nego će postati i prvi od Roda Lejvera koji je osvojio sva četiri turnira u jednoj godini - navodi se u tekstu. 

Amerikanac kaže za Novaka da je dosada, ali da je ipak najbolji svih vremena.

Foto: reuters

 

- On je takođe igrač kog ne vole. Publika ga ne voli i uvek navija protiv njega. I ja sam kriv za to. Đoković je dosadan i navijam protiv njega protiv koga god da igra. Federer je moj omiljeni igrač i najelegantniji ikada. Čak i Nadal, koji je kao mašina, igra lepše od Đokovića. Novak igra anti-tenis, ako se tako može nazvati. Iako je popravio servis i volej i igra sjajno drop-šotove, njegov stil tenisa je defanziva i stil igre je gradio na riternu, smirenosti i konstantnom vraćanju loptice preko mreže. Iako može da napadne, on se fokusira na to da odigra poen više i da natera protivnika da pogreši - piše kolumnista.

On objašnjava da je mentalna snaga presudna jer ga se protivnici plaše, a nekada i sami greše pod pritiskom samo jer igraju protiv njega.

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

 

- Kada Federer igra i pobeđuje, to je lepo i tako zamišljamo da izgleda tenis. On pleše po terenu i ulepšava igru. Kada Đoković igra, njegovi protivnici izgledaju kao da se penju na Everest bez boce sa kiseonikom i bez kiseonika uopšte, a Đoković je u ulozi planine, te pasivne, neljudske sile koja će slomiti sve osim najsrećnijih i najhrabrijih! - napisao je Park i zaključuje:

Foto: reuters

 

- Kao ljubitelj tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena. Srećom, tako je u sportu – ne možemo mi da utičemo na to i nije bitno šta su naše želje i koliko želimo da to bude lepo. Šta se desi, desi se i navijači sa tim moraju da se pomire. Đoković je uvek pobeđivao iako su mnogi želeli da vide njegov neuspeh. To je jedna divna priča, koju iskreno nisam želeo da vidim. Ali, tako je.

Navikao je Đoković na ovo, na stalne napade, a pošto je oborio sve rekorde i na terenu mu nema ravnog, sada pljuvačima predstoji da se hvataju za slamku. Eto, kažu da Federer igra lepše, pa bi valjda trebalo da bude najbolji.

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

 

Novak s druge strane ide da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a onda i Ju Es open i uradi nešto što nije nijedan teniser u istoriji.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Federer posle tenisa otvara školu plesa pa ćeš moći da ga gledaš i da mu se diviš. A naš nole ide do trideset grenslema, tek toliko da ga niko nikad ne prestigne. Za dušmane.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija