• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2021

21:03

NAJMLAĐI ĐOKOVIĆEV BRAT PORUČIO! Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem!

Tenis

NAJMLAĐI ĐOKOVIĆEV BRAT PORUČIO! Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem!

Podeli vest

Novak Đoković i Nina Stojanović pobedili su u osmini finala miks dubl na Olimpijskim igrama Brazilce Luisu Stefani i Marsela Mela 6:3, 6:4! Novak želi dva zlata u Tokiju

Beograd je uspeo da organizuje pet vrhunskih teniskih takmičenja, od toga dva ATP i dva WTA. U toku je WTA turnir iz serije 125 kojim se zaokružuje organizacija profesionalnih turnira visokog ranga na terenima TC Novak u Beogradu za 2021.

Uz Novaka je brat Marko koji je teniski trener, dok je treći i najmlađi Đorđe ove nedelje direktor WTA turnira Belgrade Ladies Opena 2021. i glavni nosilac organizacije.

Foto: Starsportphoto

 

- Lik, delo i plemenitost našeg Novaka nas obavezuje da uvek stremimo ka višem, boljem, da smo uvek maksimalno motivisani, radni, vredni, požrtvovani, iskreni, operativni...takav je i on i najveći u svom poslu. Uvek smo imali zadatak, dnevni i neki koji zahteva duži period i na njemu predano radili, stizali do ciljeva i odmah nakon toga razmišljali i o sledećem. Život je tu da ga ispunimo časnim, sopstvenim ostvarenjima koji će doneti opšte dobro, samim tim svi ćemo biti srećni i kroz životi ići raširenih krila. I dok nas naš Novak ponosno predstavlja na Olimpijskim igrama u Tokiju, svakodnevno nam donosi novu radost i mi predano radimo na organizaciji još jednog velikog i sjajnog takmičenja kojim ćemo zaokružiti ovu sezonu velikih događaja na našim terenima, u našem Beogradu – sa ponosom ističe Đorđe Đoković, i sam nekada izuzetno talentovani igrač i takmičar, sada mladi pregalac u profesionalnim vodama vezano za organizaciju zahtevnih takmičenja kao što su ova koja su u toku i iza nas- rekao je Đorđe Đoković!

Pandemija je ostavila traga i svet je bio poljuljan! Trebalo je mnogo hrabrosti, da se napravi pravi poduhvat i organizuju dva ATP i dva WTA turnira u glavnom gradu Srbije, kao i jedan muški čelendžer i to sve u toku od tri meseca, na otvorenom!

Foto: Starsportphoto

 

- I hrabrost i vizija. Organizacija ovih turnira je bio svojevrstan izazov. Za mene, za sve nas u organizaciji, za grad, ljubitelje tenisa. Želeo sam da pokažem da u Beogradu za kratko vreme, u sred pandemije, može da se napravi događaj, a mi smo ih napravili čak pet. Sve se može kada se hoće, sa velikim radom, idejom i posvećenošću.

Da li je lakše bilo organizovati ovonedeljni WTA turnir nakon četiri takmičenja koja su bila u aprilu i maju 2021.

Foto: Starsportphoto

 

- I lakše je, i nije. Jer, sada treba održati reputaciju, ponoviti sve ono što je bilo dobro, ali i neke stvari još unaprediti, podići na viši nivo. Ja nikada nisam i neću biti zadovoljan postignutim. Želim uvek više i bolje i samo takvim stavom se može ići dalje i opstati.

 Da li je budućnost tenisa u Beogradu i Srbiji na uzlaznoj putanji u usponu?

- U Srbiji ima zaista mnogo talenata. Kroz organizaciju ovih turnira našim mladim i perspektivnim teniserima pružamo priliku da se ogledaju u jakoj konkurenciji, stiču iskustvo, unapređuju svoju igru. Jer, samo učešćem na turnirima igrači i igračice se kale i što je najvažnije, kroz jake turnire unapređuju svoju igru, dolaze do preko potrebnih ATP i WTA bodova. Nadam se da ćemo i na kraju Belgrade Ladies Opena imati našeg, domaćeg pobednika, to bi bila kruna našeg ovogodišnjeg rada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija