• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2021

08:08

HRVATI OTPISALI ĐOKOVIĆA! Želeo je da pobegne, ako nije prvi, ne mora da bude ni treći! Zlato nedostižno!

reuters

Tenis

HRVATI OTPISALI ĐOKOVIĆA! Želeo je da pobegne, ako nije prvi, ne mora da bude ni treći! Zlato nedostižno!

Podeli vest

Stigao je Novak Đoković na Olimpijske igre s ciljem da osvoji dve zlatne medalje, ali na kraju je napustio Tokio bez ijednog odličja

U singlu je prvo poražen od Aleksandera Zvereva u polufinalu, pa od Pabla Karenja Buste u borbi za bronzu, a onda je odustao od borbe za bronzu u miksu u paru sa Ninom Stojanović.

Đoković nije ispeo da se domogne zlata, pa i sna o  "Zlatnom slemu". Posle kraha u Tokiju  se izvinio naciji i poručio da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Hrvati ne veruju da Nole može do zlata na sledećim Igrama, tačnije Renata Beluhan iz Sportskih Novosti.

Foto: reuters

 

- Zverev je svog velikog prijatelja treći put pobedio u karijeri, ali važnije od 'samo pobede' je to što mu je oduzeo mogućnost osvajanja olimpijskog zlata i to će lako moguće ostati jedino nedostižno u briljantnoj karijeri Niovaka Đokovića. Sve ostalo je osvojio, ali karta ga nije mazila na Olimpijskim igrama - navodi se u tekstu.

Uporedila ga je sa Rodžerom Federerom.

- Baš kao što nije mazila ni Federera u pojedinačnim dvobojima, ali je zato osvojio zlato u paru s Stanom Vavrinkom i uvek je mogao da kaže "Ja sam svoje zlato osvojio".

 

Foto: reuters

 


Za Novaka Đokovića sve osim prvog mesta je malo, pišu Hrvati.

- Veliki sportisti su specifična roba, jedan od takvih je, naravno, i Novak Đoković jer nakon što je izgubio priliku da osvoji zlatnu medalju, utakmicu za bronzu je odigrao samo zato jer je morao. Naime, Nole na određeni način priznaje samo pobede. Jedan prijatelj, kojem apsolutno mogu da verujem, rekao mi je da je bilo vidljivo kako se Đokoviću jednostavno nije igralo i da je izgledao kao da želi da pobegne što dalje od dodele nagrada jer kad nije prvi, onda ne mora da bude ni treći.

Foto: reuters

 

Pritisak je dostakao i Novaka, piše Beluhan, i svakome se to događa u karijeri.

- Ovo je bio trenutak koji je vOdio u istoriju i prema istoj nikada neće saznati kako bi se sve na US Openu završilo i bi li taj 'Zlatni slem' zaista došao u Đokovićevu vitrinu da tamo ostane zauvek. Baš kao što je ta nagrada zauvek u vitrini Štefi Graf - zaključuje se.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fedja

pre 2 godine

Ono sto nekoga cini sampionom , nisu samo pobede i medalje. Sampion si poimanjem i stavom prema sportu , drzavi koju predstavljas. Ti ces uvek biti nas najveci i najbolji. Ako bude dolazio u Beograd trebamo mu prirediti velicanstven docek za sve sto radi za Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija