• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

09.08.2021

20:05

TUŽAN DAN ZA SRBIJU! Preminuo legendarni teniser kome je BEOGRADSKI FANTOM ukrao Poršea

Teniski savez Srbije

Tenis

TUŽAN DAN ZA SRBIJU! Preminuo legendarni teniser kome je BEOGRADSKI FANTOM ukrao Poršea

Podeli vest

Legenda srpskog tenisa Ivko Plećević preminuo je danas u Beogradu u 91. godini

Ivko Plećević je bio jedan od najstarijih živih Dejvis kup igrača Srbije, i živa enciklopedija jugoslovenske reprezentacije.

Dres reprezentacije u Dejvis kupu prvi put obukao je daleke 1952. kada su u sastavu selekcije Jugoslavije, pored njega, bili Josip Palada i Vladimir Petrović.

Iste godine u Beogradu je u okviru Evropske zone Dejvis kupa Jugoslaviji gostovala selekcija Velike Britanije, Ivko je tada odigrao egzibiciju sa njihovim prvim reketom Rodžerom Bekerom i zabeležio pobedu.

Za reprezentaciju Ivko je igrao šest godina, zatim krajem '60-tih i početkom '70-tih bio i savezni trener Jugoslavije, kada su u njoj igrali Pilić, Jovanović, Franulović.

Ipak, osim po teniskim uspesima, Srbija će Ivka pamtiti i po još jednoj stvari.

U pitanju je njegov beli Porše 911 Targa, koji je ukrao Vlada Vasiljević, poznatiji kao "beogradski fantom", krajem avgusta 1979. godine.

Policija je "fantoma" jurila konstantno tokom deset dana, a na kraju je uspela da zaustavi automobil jednim trikom. Naime, na Slaviji je postavljen jedan gradski autobus u koji je on udario, ali je i tada uspeo da pobegne u masi… Ivko Plećević je odmah automobil prebacio u Nemačku, izlupan sa svih strana, ali u pristojnom stanju.

- Ono što je interesantno, ni jedna sitnica iz kola mi nije falila. Sve je bilo tu, i skupocene naočare, meni veoma važne. Naravno, taj auto sam odmah prodao i kupio novi, takođe „porše“. Eto, snimljen je i film po ovom događaju, verodostojno je, ima puno dokumentarnih delova, mislim da je sve skladno upakovano u jednu celinu. Ima specifičan šarm kojim je odisao Beograd sedamdesetih godina - rekao je Ivko jednom prilikom o tim događajima.

Po tom događaju je snimljen i film "Beogradski fantom".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija