• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2021

08:53

Veliko iznenađenje u Torontu! Nišikori predao, Šapovalov oduvan, a bliži se US OPEN...

Tanjug

Tenis

Veliko iznenađenje u Torontu! Nišikori predao, Šapovalov oduvan, a bliži se US OPEN...

Podeli vest

Sve je više iznenađenja na teniskom turniru u Torontu i sve je neizvesnije kako će se stvari odvijati na US Openu

Japanac Kei Nišikori je predao meč bez borbe polufinalisti Vimbldona, Poljaku Hubertu Hurkaču! On zbog povrede nije mogao da nastavi takmičenje na Nacional Bank openu u Torontu!

Foto: Tanjug

 

Nišikori je bio finalista Rodžers kupa 2016. godine, a sada je vidn9o razočaran što se povredio pred US Open koji kreće početkom septembra!

- Razočaran sam što moram da objavim da sam odlučio da se povučem sa ovog meča. Desno rame me boli posle dosta mečeva u nizu i ne želim da rizikujem dalju povredu. Sada ću se koncentrisati na to da ozdravim što pre i zagram ponovo - poručio je Nišikori.

Foto: Tanjug

 

Poznato je da će Hurkač u osmini finala igrati protiv Nikoloza Basilašvilija koji je lako pobedio Aleksa de Minora, 6:1, 6:1. Više nema domaćih tenisera na turniru u singlu, pošto je posle Feliksa Ožea-Alijasima, kog je pobedio Srbin Dušan Lajović, ispao i peti nosilac, Denis Šapovalov.

Foto: Tanjug

 

Bolji od Šapovalova, koji je bio veliki favorit, bio je Amerikanac Frensis Tijago 6:1, 6:4.

- Nije to bilo moje idealno izdanje, nisam srećan. Tijafo ima dosta pobeda ove sezone i bio je bolji igrač, bilo je očigledno. Nisam se osećao komforno na terenu, uvek je teško igrati protiv igrača poput njega -  zaključio je Šapovalov.

Rezultati turnira u Torontu:

Monfis - Milman 3:6, 6:3, 6:4
Tijafo - Šapovalov 6:1, 6:4
Hurkač - Nišikori w/o predaja Nišikori
Bautista Agut - Pol 6:3, 6:4
Švarcman - Per 7:5, 6:1
Basilašvili - De Minor 6:1, 6:1
Hačanov - Karacev 7:6 (9), 6:4
Rubljev - Fonjini 7:6 (4), 6:3
Lajović - Ože-Alijasim 7:5, 6:4
Izner - Garin 4:6, 6:3, 6:4
Heris - Lopez 6:2, 6:3
Dakvort - Siner 6:3, 6:4


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija