• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2021

17:05

MEDVEDEV KAO ŠTOPER ILI GOLGETER!? Rusko SRCE UVEK uz Bajern!

Tanjug/AP

Tenis

MEDVEDEV KAO ŠTOPER ILI GOLGETER!? Rusko SRCE UVEK uz Bajern!

Podeli vest

Ruski teniser Danil Medvedev priprema se za US Open, ali manje razmišlja o tenisu nego ranije

Drugi igrač planete dao je zanimljiv intervju za "Spox" u kom je pričao najviše o fudbalu i otkrio da je navijač Bajerna iz Minhena. Ujedno, Rus je pohvalio izbor novog trenera Juliana Nagelsmana. 

- Uzbuđen sam zbog Julijana Nagelsmana, novog trenera Bajerna. Pratio sam ga iz dana u Hofenhajmu kada je imao 28 godina. Moj kondicioni trener je igrao fudbal u četvrtoj ligi Francuske i pričali smo o tome jer bi u Francuskoj bilo nemoguće da neko bude trener sa 28 godina. Nagelsman je uradio neverovatan posao u Hofenhajmu, gde je sa 28 godina pronašao neke sjajne igrače i napravio zvezde od njih. Radio je odlično i u Lajpcigu i radujem se što je trener Bajerna, nadam se da će dugo biti uspešan tu - rekao je Medvedev. 

Foto: Tanjug

Pari Sen Žermen je prošle godine bio rival Bajern Minhena u finalu, a tim koji su Sveci formirali okupljen je da bi "ušati pehar" napokon stigao na Park Prinčeva. 

- Oni su neverovatni. Pariz nije daleko od mog prebivališta u Monaku. Moraću da odem nekada da ih pogledam ili kad budu igrali protiv Monaka. Ipak, mislim da Bajern ima šanse da ih pobedi. Svašta može da se desi u Ligi šampiona, ko bi rekao da će Čelsi osvojiti prošle sezone. Osim Zidanovog Reala koji je osvojio tri puta zaredom, niko nije odbranio titulu. Zato je Liga šampiona zabavna - jasan je Rus. 

Poznato je da se fudbalski zaluđenici dele na one koji vole da igraju FIFU i one koji su više za PES, a evo koji je izbor kada je Medvedev u pitanju. 

- Bio sam odličan kada sam imao 17, 18 godina, ali kada sam krenuo da ozbiljno igram tenis i da idem na turnire, nisam više imao vremena. Pre toga, bio sam na istom nivou kao najbolji igrači u Rusiji. Igrao sam egal sa čovekom koji je trostruki uzastopni FIFA šampion u Rusiji. Bilo je zabavno. Posle pet godina pauze, gde sam manje igrao, igrao sam dosta ove i prošle godine. Nisam bio ništa specijalno dobar, mogao sam bolje, ali sve je to okej - ističe drugi igrač sveta. 

Iskoristili su novinari priliku da pitaju Medvedeva sa kojim fudbalerom bi se poredio kada bi bio profesionalac. 

- Iskreno, ovo je teško pitanje. Verovatno ne bih bio uspešan da sam fudbaler. Ako gledamo koliko sam visok, bio bih štoper. Problem je što kada sam igrao kao mlađi bio sam veoma loš u odbrani. Nisam znao ništa. Možda kada bih igrao nešto drugo bio bih kao Artjom Dzjuba. Dao je najviše golova u istoriji za Rusiju, on je poseban igrač. Ljudi koji se ne razumeju kažu da on samo daje golove, a ne zna ništa. Možda bih ja bio sličan kao on. Ne znam ništa, ali dajem golove - uz smeh dodao je Danil. 

Foto: AP/Photo

Za kraj, evo kaga bi Medvedev doveo u svoj tim da ima neograničen budžet i zašto. 

- Bilo bi mi zanimljivije da idem po svetu i pronalazim igrače od 18 godina koje bih napravio da budu superzvezde fudbala, nego da kupim nekog odmah za 100 miliona. Da ne vodim Bajern, kupio bih odmah Serža Gnabrija jer volim način na koji proslavlja golove - podvukao je Medvedev i ponovo pokazao ljubav prema Bavarcima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija