• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2021

22:18

LAJOVIĆ SAZNAO RIVALA U DRUGOM KOLU! Nemac priredio IZNENAĐENJE i izbacio NOSIOCA!

Tanjug/AP

Tenis

LAJOVIĆ SAZNAO RIVALA U DRUGOM KOLU! Nemac priredio IZNENAĐENJE i izbacio NOSIOCA!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo na US openu

Lajović je bez većih problema savladao Benou pera sa 3:1 (6:4, 7:5, 2:6, 6:4) i izborio plasman u drugo kolo gde ga čeka Nemac Piter Gojovčik. 

Kvalifikant je u prvom kolu izbacio 23. nosioca Uga Umbera posle velike borbe i više od tri sata tenisa sa 3:2 (1:6, 6:1, 6:2, 5:7, 6:4). 

Foto: reuters

- Drugačije je sada, grad je splasnuo, nema toliko puno ljudi kao što smo navikli. Nisam se nikada susretao sa Gojovčikom, nismo ni trenirali godinama. Amber mi deluje kao kvalitetan i solidan igrač i jasno je da je Gojovčik igrao dobro. On je bolji protivnik nego Amber - rekao je Lajović o narednom rivalu. 

Novinare je zanimalo kako će se spremiti za meč sa anonimcem iz Nemačke. 

- Na aplikaciji Tenis TV mogu da se pogledaju najbitniji momenti. Bitno je da imam sliku o bazi njegovog tenisa. Trenirali smo davno, ali pretpostavljam da mu je odgovarao danas brz tenis, a i njemu najviše to odgovara generalno. Mogu da pretpostavim kako je išao tok meča i ne verujem da je Amber menjao ritam, a to će biti bitno protiv Gojovčika. Nije brza kao AO, ali tamo sam igrao dobro, tako da nije problem. Nemam mnogo odstupanja od mog načina igre. To je broj jedan, broj dva je promena ritma - objasnio je Duci. 

Srpski teniser bio je zadovoljan svojim izdanjem u prvom kolu, ali bi voleo da se nije dogodila oscilacija u trećem setu. 

Foto: Tanjug/AP

- Osećao sam se sasvim solidno na terenu. Znao sam da će biti najvažnija disciplina protiv igrača kao što je Benoa, koji igra na momente dobro, ne tako dobro... Samo sam se u trećem setu malo poremetio i ušao u njegov ritam, gde on proizvodi tu neku dramu, a on je uspeo u tom haosu da izvuče, on tu obitava i pokušava da igra tom nekom ritmu. To njemu nije haos, to je njemu normalno, ali druge igrače to poremeti. Uspeo sam ipak da se konsolidujem u narednom setu i plan je funkcionisao za danas. Uspeo da ga stavim u situaciju gde se on oseća neprijatno - kaže Lajović. 

U Njujorku je velika grupa srpskih tenisera, a za razliku od drugih tenisera na US Openu imaju pravo da se druže međusobno. 

- Nemamo restrikcije kao na drugim turnirima tako da je dobro osećati se normalno, a standard je da imamo dosta srpskih igrača na velikim turnirima - dodaje Dušan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija