• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

08:01

ČUDO NA US OPENU! Dve TINEJDŽERKE se bore za TROFEJ na US Openu!

Tanjug/AP

Tenis

ČUDO NA US OPENU! Dve TINEJDŽERKE se bore za TROFEJ na US Openu!

Podeli vest

Lejla Eni Fernandez i Ema Radukanu boriće se za trofej namenjen šampionki US Opena

Kakve dve nedelje tenisa su iza nas! Pravi spetakl viđen je na terenima US opena od 30. avgusta, a posebno interesantno bilo je u ženskom delu žreba. Ispunila se želja navijača, stigla su neka nova imena i čini se da je počela smena generacija u WTA vrhu. Za trofej namenjen šampionki US Opena boriće se dve tinejdžerke - Lejla Eni Fernandez i Ema Radukanu. 

Foto: USA Today

Kanađanka je u polufinalu srušila drugu teniserku sveta Arijanu Sabalenku sa 2:1 u setovima. Vodile su dve vrhunske igračice veliku borbu u prvom setu, ali je Fernandez posle taj-brejka uspela da dobije prvi set i povede. Ipak, vratila se Beloruskinja u nastavku meča i uspela da poravna rezultat- 6:4. 

Imala je Fernandez sve u svojim rukama nakon ranog brejka i vođstva od 4:2, ali se Sabalenka ekspresno vratila i izjednačila. Delovalo je da će se mlada Kanađanka teško psihološki vratiti u meč, ali je uspela da već u sledećem servis gemu Beloruskinje stigne do meč-lopte i završi posao posle nešto više od dva i po sata tenisa!

U drugom polufinalu nije bilo toliko drame! Ema Radukanu je nastavila da čisti sve protivnice na putu ka tronu, a sinoć je "na meniju" bila Grkinja Marija Sakari. Britanka je u prvom setu vezala pet gemova i rutinski povela sa 1:0!

Foto: Tanjug/AP

Nastavak meča nije doneo ništa više uzbuđenja. Radukanu je napravila rani brejk, imala šansu i da ga duplira, ali se Sakari uspešno odbranila svih napada. Ipak, Grkinja nije imala snage za više od časnog poraza u dva seta - 6.1, 6:4.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija