• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2021

08:15

FEDERERU NIJE DOBRO! Surovi Đoković izjednačio još jedan Rodžerov rekord!

tanjug/ap

Tenis

FEDERERU NIJE DOBRO! Surovi Đoković izjednačio još jedan Rodžerov rekord!

Podeli vest

Novak Đoković se preko Aleksandra Zvereva nakon preokreta (3:2) domogao finala Ju Es opena i stigao još jedan rekord Rodžera Federera

Srpski as se plasirao u finale US opena pobedom nad Aleksandrom Zverevim posle bitke u pet setova – 3:2.

U nedelju od 22 časa ima istorijsku šansu da osvoji Kalendarski grend slem, što nikom nije uspelo više od 50 godina, tačnije od 1969. godine i Roda Lejvera.

Najbolji teniser sveta je dostigao još jedan rekord koji je držao Rodžer Federer – broj grend slem finala. Đoković je ušao u 31. grend slem finale u karijeri, isto koliko ima i Švajcarac.

Federer do sada nastupio na 81 turniru od četiri velika, dok je US openu Đokoviću 66. grend slem u karijeri.

 

 

Iza Novaka Đokovića i Rodžera Federera je Rafa Nadal sa 28 finala iz 62 nastupa, dok se Ivan Lendl 19 puta borio za trofej iz 57 učešća. Slede Pit Sampras sa 18 finala (52 nastupa), Bjern Borg sa 16 (28), Džimi Konors i Andre Agasi sa po 15...

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija