• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2021

08:28

SVET OVO NIJE VIDEO! Od kvalifikacija do titule sa 18 godina! Ema Radukanu je budućnost tenisa!

Tanjug/AP

Tenis

SVET OVO NIJE VIDEO! Od kvalifikacija do titule sa 18 godina! Ema Radukanu je budućnost tenisa!

Podeli vest

Nova teniska senzacija, šampionka Ju Es opena Ema Radukanu u finalu je pobedila Lejlu Fernandes 6:4, 6:3

Mlada britanska teniserka, koja ima samo 18 godina, postala je prva igračica koja je kao kvalifikantkinja stigla do grend slem pehara. 

- Čestitam Lejli i njenom timu na sjajnom turniru, igrala je neverovatan tenis, pobedila mnoge top igračice. Nadam se da ćemo imati još mnogo grend slem finala. Provela sam tri nedelje ovde, imala divnu podršku mog trenera, agenta, od svih kod kuće, hvala vam svima na tome. Hvala svakom ovde u Njujorku, toliko ste učinili da se osećam kao kod kuće, inspirisali ste me u teškim momentima i nadam se da smo vam se danas odužili dobrom igrom - izjavila je Radukanu.

Foto: Tanjug/AP

 

Na putu do trofeja nije izgubila ni set, ali je u finalu bilo nekoliko teških momenata.

- Lejla se uvek bori i da igra kvalitetan tenis. Ona je borac, znala sam da moram da kopam duboko, molila sam se samo da ne napravim duplu grešku posle tog pada. Ostala sam u trenutku i to mi je pomoglo.

Foto: Tanjug/AP

 

Poručuje Ema da neće stati i da su one budućnost ženskog tenisa.

- Kvalitet u ženskom tenisu je sjajan, svako može da osvoji bilo koji turnir. Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovde. Ali i Virdžinija Vejd. Mnogo mi znači što je Virdžinija ovde, Tim Henman takođe, to mi je davalo veru da mogu da pobedim.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija