• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2021

11:28

BILO JE BRUTALNO! Ali, posao nije završen! VRATIĆE SE!

Tanjug/AP

Tenis

BILO JE BRUTALNO! Ali, posao nije završen! VRATIĆE SE!

Podeli vest

Stigao je Novak Đoković na korak od besmrtnosti, ali mašina je "izdala" kada je bilo najpotrebnije

Gazio je redom ove sezone Srbin, na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu, nema Novakovog  navijača koji nije maštao o zlatnom slemu, kalendarskom, rekordnoj 21. krunu.

A, onda, dok obrazi još bride od šamara u Tokiju na Olimpijskim igrama i bolnog poraza od Aleksandra Zvereva posle vođstva od 6:1, 3:2, usledio je novi, još bolniji poraz u Njujorku.

Mnogi misle da je Danil Medvedev zaustavio Novaka Đoković na pragu istorije, rezultata na koji se čeka 52 godine, šanse da se osveti Amerikancima zbog poniženja od prošle godine, kada su ga diskvalifikovali nakon što je slučajno sudiju udario lopticom...

Ali, Novaka, tu mentalnu gromadu, okovao je pritisak, čini se i pre nego što je izašao na teren "Artur Eša". Neko je nedavno rekao da Novaka samo Novak može da zaustavio i bio je u pravu.

Zaustavio je sebe u meču života!

Foto: Tanjug

 

Kao da to nije bio onaj čovek, koji je nemilosrdno gazio rivale tokom sezone, čovek koji se vraćao posle 0:2, koji je četiri puta u nizu u Njujorku preokrenuo posle minusa. Nije bilo one vatre u očima... Nismo videli onog vuka, koga su svi željno čekali da ispiše istoriju. 

Nervoza je paralisala Novaka, noge i ruke, pokazao je to i u nekoliko navrata već na početku meča, kada je udarao sam sebe. 

U redu, jeste Medvedev igrao sjajno, ali nije to bio svemirski tenis Rusa. Samo je prihvatao poklone prvog tenisera sveta. Da smo s druge strane videli Novaka iz Melburna, Pariza ili Londona, druga bi priča bila. Mnogi su se sinoć pitali gde je najbolji teniser sveta i ko je na terenu umesto njega?  Nije to bio onaj čovek koji uništala rivale tako što im prvo uzme noge, pa dušu, kako je slikovito opisao Endi Rodik. 

Navijači? Oni su posebna priča! 

Kada godinama nisu bili uz Novaka nisu morali da budu ni sinoć! Možda bi čak bilo bolje da su bili protiv njega, da su aplauze zamenili zvižducima, jer su samo pokazali da su licemeri. Zar je bilo potrebno da Novak gubi, da izgleda nemoćno na terenu, pa da ga nagrade ovacijama? Samo tada je dobar, ali ne i kada tuče njihovog ljubimca Rodžera Federera! 

Foto: Tanjug

 

Ko zna, možda bi u Novaku proradila zver, inat, da je sa tribina čuo zvižduke, umesto ovacija, koliko god to čudno zvučalo. Jer, nema sumnje, "sutra" će opet biti protiv njega kada na "Artur Ešu" bude tukao Nadala ili Federera.

Boli, možda i više nego što je boleo krah u Tokiju! Imao je istorijsku šansu za zlatni i kalendarski grend slem. Dugo ćemo se pitati šta se desilo u Japanu posle 6:1 i 3:2, šta se desilo u Njujorku... 

Ali, vratiće se Novak! Bolji nego što je bio! Nisu ga slomili silni porazi od Nadala i Federera na startu karijere, laži, pljuvanja, saplitanja zapadnih medija koji su godinama željni njegove "krvi", pa neće ni poraz od Medvedeva. Resetovaće Đoković mašinu, koja će opet da melje i donese rekordni 21. grend slem.

Možda nije vanzemaljac, možda nije od čelika, ali vratiće se! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija