• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2021

17:16

JOŠ JEDAN SRAMAN NAPAD NA NOVAKA! Drago mi je što Đoković nije pobedio! Nadam se da NIKADA više neće osvojiti GREND SLEM!

Tanjug

Tenis

JOŠ JEDAN SRAMAN NAPAD NA NOVAKA! Drago mi je što Đoković nije pobedio! Nadam se da NIKADA više neće osvojiti GREND SLEM!

Podeli vest

Poraz srpskog tenisera Novaka Đokovića u finalu US opena još uvek je glavna tema

Nije uspeo Novak iz prvog pokušaja da osvoji "kalendarski slem" i svoju 21. titulu na najvećim turnirima, ali ukoliko nastavi da igra kao i do sada nema sumnje da će uspeti u svojoj nameri. 

Poraz od Danila Medvedeva u finalu US opena najviše je oduševio sve mrzitelje Novakovog liga i dela, a jedan od najvećih je Mats Vilander. 

Foto: tanjug/ap

Šveđanin je u autorskom tekstu za francuski "Lekip" ponovo pokazao svoju ružnu stranu i priznao da navija da Novak ne osvoji 21. grend slem titulu. 

- Tužno mi je što Đoković nijednom u meču nije imao šansu da pobedi ovo finale. Čak ni set da osvoji. Ne želim da oduzmem zasluge Danilu Medvedevu koji je bio blizu perfkecije ali bilo je nešto čudno u ovoj situaciji.

Taktički, Medvedev je imao pravo: Slao je loptice u sredinu i nije dozvoljavao Đokoviću da jakim udarcima napada uglove. Novak nikako nije uspevao da nađe rešenje za to. Čim bi dobio upotrebljivu lopticu, Medvedev bi ubrzavao i morao je još da čeka na pravi momenat.

Takođe verujem da je servis bio ključ ovog meča. Doneo je Medvedevu dosta lakih poena. Sa druge strane, Novak je servirao užasno i jadno. I tako je ostao bez lakih poena što je ovu borbu odmah pretvorilo u neravnopravnu. Pogotovo je to vildjivo na tvrdoj podlozi koja nije tako brza i nema ništa zajedničko sa onom u Melburnu ili sa travom u Vimbldonu. Sve što je Novak probao, nije funkcionisalo. U takvom izdanju čak ni Novak Đoković ne može zaustaviti Medvedeva.

Foto: Tanjug

Kroz svoj stil igre, Medvedev vas konstatno tera da pokušate nešto. A vi ne znate šta i kako... Dva momenta su posebno uticala na Novaka. U prvom gemu kada je izgubio servis posle vođstva 40:15. I na početku drugog seta kada je propustio pet brejk lopti. Loša sreća? Ne verujem... Bilo je očigledno da oseća ogroman pritisak. Mnogo veći nego što možemo i da zamislimo.

Ovaj turnir je doneo i dve lepe vesti. Prva je da je mlada generacija napokon dokazala da je spremna da preuzme baklju od starijih. Toliko da se i dalje nadam da će „velika trojka“ ostati na po 20 osvojenih grend slem turnirua. To bi bilo sjajno! I veoma je moguće. Bio bi to idealan tajming za kraj večne trke.

Druga dobra vest je da to što sam siguran da se Novak neće zaustaviti ovde. Mogu da ga zamislim kako u narednih nekoliko nedelja puni baterije a onda četiri meseca trenira kao životinja da zablista na Australijan openu. Biće to novi početak za njega - napisao je Vilander. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mrrsh

pre 2 godine

Kad je ovaj tako pametan, sto sebi nije svojevremeno pomogao da osvoji 20 slemova? On je za ceo zivot osvojio samo 7, od toga ni jedan Vimbldon, a ovamo se postavlja kao neki teniski autoritet. A njegova zlonamernost je inace vec dovoljno komentarisana.

Ja

pre 2 godine

Vilander je iskompleksirana sisica. Nedavno je bio realan ali ocigledno mora da prica sta gazde narese. Zapadnjaci ne mogu da prihvate da je Nole GOAT. Drze se jednakog broja GS titula, a ne gledaju ostale brojke koje su uglavnom na Noletovoj strani.

Bata

pre 2 godine

Osvojiće Nole još najmanje pet grend slemova i to će biti gotovo nedostižno za buduće generacije.Sad nije uspeo ,pa nije on mašina nego čovek od krvi i mesa biće prilike u sledećoj sezoni. Ganulo ga je to što su ameri navijali za njega ali mora da zna da je igrao protiv Rusa pa je to za očekivati da mu je bilo ko drugi bio protivnik u finalu ne bi bilo tako.Jednostavno ga ne vole a i netreba kako bi rekao trener naših zlatnih odbojkašica ko ih j.Nole je naše zlato pobedio ili izgubio sve jedno i ubeđen sam da ogromna većina građana Srbije isto oseća.

Pavla

pre 2 godine

E moj Vilanderu, neće ti se želja ostvariti. Po nikakvoj analizi ne može da bude realno, jer je Novak ove godine osvojio 3 sleme, a sledeće po želji Vilandera pa nebi ni jednog. Novak u budućnosti ništa više ne juri, nikakav rekord ili slično, zato će lagano sportski svake godine bar jedan slem da osvoji.

Milena

pre 2 godine

Nadam se da ce taj otrov koji nosis stalno sa sobom da te pojede.Takvo nakazno ponasanje mislim da ne postoji.Mislim da bi trebalo da budes hospitalizovan na nekoj malo jacoj svetskoj psihijatrijskoj klinici.Jevreji su jedan divan, plemenit, uspesan, napacen narod ne znam sta se sa tobom desava,ali svuda ima psihopata,sta da radimo.

SMRAD NEPODNOŠLJIVI

pre 2 godine

Ткз. комментатор, а у ствари ПЛАЋЕНИК и дупелизац, заборавио је неколико ,,СИТНИЦА": Ко су били противници Медведева a ко противници Ђоковића, колико минута је играо Медведев а колико Ђоковић, какав је напад био од почетка Ђоковића, а како су се односили према Медведеву. На крају, па шта ако је изгубио, није крај света. ИСТИНА, је да се ближи крај овим пљачкашима. На срећу Бог СВЕ види.

Nesa 151

pre 2 godine

Vilanderu!Pa ti si toliko stara drtina da nebi ni na kakvoj registraciji prosao!KO TE I ZASTO DRZI tako ruznog ,TUZNOG I NESRECNOG.Mora da si mnogo nesretn kad toliko mrzis.ali staces TI SI NIKO I NISTA A NOVAK PRVAK PLANETE -obrisi mu d"pe!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija