• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2021

12:04

Hteli su da ga unište, ali džabe su pretili Đokoviću! Oglasio se ministar zdravlja!

Tenis

Hteli su da ga unište, ali džabe su pretili Đokoviću! Oglasio se ministar zdravlja!

Podeli vest

Tresla se gora, rodio se miš! Novak Đoković će najverovatnije moći da igra na Australijan openu i u slučaju da nije vakcinisan

Ministar zdravlja države Viktorija u Australiji, Martin Pakula, je potvrdio pisanje Informera da će teniserima biti dozvoljeno da učestvuju na prvom grend slemu.

Danima se vodi polemika o tome da li će nevakcinisani igrači uopšte moći da igraju na Australijan openu, zbog strogih mera koje vladaju u Australiji. Naravno, u centru pažnje je Novak Đoković,prvi teniser sveta. Po svemu sudeći, džabe su Australijanci pretili prvom teniseru sveta da neće moći da brani titulu, ako se ne vakciniše.

Mediji u Australiji su prethodnih dana plasirali priču da teniseri moraju da se vakcinišu prvom dozom do 15. oktobra ukoliko žele da putuju u Melburn. Međutim, ta informacija nije tačna. Nevakcinisani igrači takođe će moći da putuju, samo će za njih važiti stroža pravila tokom dvonedeljnog karantina, otkriva naš izvor.

Foto: reuters

Novak će braniti trofej u Melburnu

Sada je ministar zdravlja države Viktorije, nagovestio da će i nevakcinisanima biti omogućeno da se takmiče.

Da sam profesionalni teniser ili teniserka, vakcinisao bih se. To vam daje najbolje mogućnosti da igrate na Australijan openu sa mimimalnim restrikcijama - rekao je Pakula.

On je potvrdio i da su u toku pregovori vlasti sa teniskim savezom Australije, koji organizuje Australijan open.

Foto: reuters

 

- Još ne mogu da odgovorim da li će nevakcinisanim ljudima biti dozvoljen ulazak u Australiju, to još ne znamo. Pretpostavljam da će to biti predmet rasprave u nacionalnoj vladi i među vladama federacija. O pravilima na Australijan openu razgovaramo sa Teniskim savezom Australije i Ministarstvom zdravlja - rekao je Pakula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija